Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Normalització Lingüística conclou el curs de valencià per a pares i mares de xiquets escolaritzats als centres de Vila-real

tornar Imprimir

diumenge, 28 de juny de 2020

Sala de premsa, Normalització Lingüística

Normalització Lingüística conclou el curs de valencià per a pares i mares de xiquets escolaritzats als centres de Vila-real

La Regidoria de Normalització Lingüística ha conclòs la 18a edició del curs de valencià (B1-B2) per a pares i mares amb xiquets escolaritzats als centres educatius de Vila-real. Al voltant de 25 alumnes han participat en aquest curs que pretén dotar els pares i mares de coneixements bàsics sobre la llengua que els permeten donar suport als fills en els estudis. Enguany, a causa de la crisi sanitària per la COVID-19, les últimes sessions s'han fet de manera telemàtica.

La regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, ha manifestat als alumnes, mitjançant un vídeo de comiat i agraïment que els ha fet arribar, la seua felicitació "per haver finalitzat aquest curs amb gran èxit i per haver-se sumat a la iniciativa de finalitzar el curs de manera virtual". També ha encoratjat l'alumnat a participar en pròximes edicions de cursos de valencià organitzats per aquesta regidoria i a seguir parlant, llegint i escrivint en valencià; en definitiva, "a estimar la nostra llengua". Així mateix, ha agraït a la professora la seua implicació i dedicació per haver fet possible la continuació del curs en línia. 

Per la seua banda, la professora del curs, Maria Ortega, assenyala que aquesta edició ha comptat amb una gran acceptació, ja que hi han participat al voltant de 25 alumnes, que han manifestat un gran interés per completar el curs. L'acció formativa ha tingut una duració de 60 hores, impartides des del 8 de gener fins al 19 de juny de 2020. 

Enguany que la Regidoria de Normalització Lingüística compleix 25 anys treballant pel valencià, la regidora ha volgut destacar la importància dels cursos de valencià gratuïts que ofereix el departament, com una manera d'aconseguir la normalitat en l'ús del valencià a través de l'aprenentatge de la llengua a l'aula, al mateix temps que es dona resposta a les necessitats formatives del col·lectiu de pares i mares.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es