Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real reprén les activitats a l'Espai Jove i les visites turístiques, amb control d'aforament i mesures de prevenció sanitària

tornar Imprimir

dilluns, 29 de juny de 2020

Sala de premsa, Joventut, Turisme

visites turístiques

Vila-real reprén les activitats a l'Espai Jove i les visites turístiques, amb control d'aforament i mesures de prevenció sanitària

La Junta de Govern Local aprovarà demà els plans de desescalada de les regidories de Joventut i Turisme per a reobrir espais municipals i reprendre activitats complint les mesures de seguretat i higiene sanitàries. Els plans presentats per les regidories segueixen el protocol establit pel consistori en el marc del Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat i compten amb el dictamen favorable del gabinet tècnic, òrgan encarregat d'assessorar el govern perquè la desescalada a Vila-real es duga a terme amb garanties i cautela. Es reobri l'Espai Jove i es reprenen els programes JOOP (Jove Oportunitat), els cursos de manipulació d'aliments i de monitor de temps lliure i, en matèria turística, es reprenen les visites turístiques. Tot això amb control d'aforament i cita prèvia.

El pla de desescalada presentat per la Regidoria de Joventut afecta, d'una banda, la reobertura de l'edifici de l'Espai Jove i els tècnics municipals que hi treballen i, d'altra banda, les activitats i programes que es reprenen de manera presencial. Pel que respecta a l'immoble, s'han dut a terme una sèrie d'adaptacions entre les quals està la separació del mobiliari per a complir la distància de seguretat, la instal·lació d'una mampara protectora de cara a la recepció del públic, l'entrada a les instal·lacions per l'avinguda de França i l'eixida pel Passeig de l'Estació, a més de senyalística i cartelleria informativa sobre les mesures d'higiene i prevenció sanitàries.

Entre les activitats que es reprenen està el programa JOOP -Jove Oportunitat-, que compta amb l'assistència de 12 joves, amb edats compreses entre els 16 i 21 anys, que han abandonat la formació acadèmica i no treballaven, els quals reben orientació i suport laboral. També l'Espai Jove acollirà els cursos de monitor de temps lliure i el de manipulador d'aliments. Tant la sol·licitud per al Carnet Jove com l'atenció al públic a l'Espai Jove serà amb cita prèvia a través del telèfon 964 547 203 o per correu electrònic a joventut@vila-real.es.

"És un pla de desescalada dissenyat des de la cautela i la prudència", assenyala la regidora de Joventut, Ana Vicens, per a qui la tornada de l'activitat a l'Espai Jove ha de ser "amb les màximes garanties de seguretat perquè tant els tècnics com el professorat i els joves que s'acosten a l'edifici o assistisquen a les classes ho facen amb confiança", afig la regidora.

En matèria turística, el Pla de desescalada presentat per la Regidoria que dirigeix Diego Vila compta també amb l'informe favorable del gabinet tècnic i amb l'adopció d'una sèrie de mesures de prevenció sanitària que afecten tant la mateixa oficina de Turisme com els tècnics municipals del servei. Pel que respecta a l'activitat, es reprenen les visites turístiques guiades per la ciutat. Amb un grup màxim de 30 persones, es podran fer visites exteriors al Termet, al centre de la ciutat i els voltants. Els guies hauran de portar màscares, es donaran les explicacions mitjançant altaveu i no es repartirà cap mena de fullet. Les visites tindran una duració de dues hores i la inscripció a l'activitat haurà de ser amb cita prèvia, via telefònica 964 547 248 o per correu electrònic vilareal@touristinfo.net.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es