Inici

L'alcalde destaca l'esforç d'Ajuntament, Generalitat i comunitat educativa per a fer realitat el nou aulari d'infantil del CEIP Carles Sarthou

dimecres, 1 de juliol de 2020

Visita Carles Sarthou

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora d'Educació, Aida Beteta, han acompanyat hui al director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, i el director territorial d'Educació, Alfred Remolar, en la visita d'obra a l'aulari d'infantil del col·legi Carlos Sarthou. L'obra que està duent a terme el departament que encapçala el conseller Vicent Marzà directament, amb un pressupost d'1,4 milions d'euros (IVA inclòs) , "respon a l'esforç de l'Ajuntament, la comunitat educativa i la Generalitat Valenciana per dotar el CEIP Carles Sarthou d'unes millors instal·lacions, d'acord amb la qualitat educativa d'aquest centre", ha indicat l'alcalde.

Benlloch ha subratllat "tot el treball realitzat des que el 2012 vam haver de traslladar els alumnes de l'antic aulari d'infantil, que es trobava en un edifici annex, i l'Ajuntament va assumir el cost del lloguer de les aules prefabricades perquè tot l'alumnat estiguera en el mateix recinte del col·legi". El primer edil, que també ha recordat que "quan vam arribar a l'Alcaldia el 2011, el gimnàs del col·legi també es va quedar per acabar i vam haver de reclamar l'obra a la Conselleria fins a aconseguir-la", ha agraït de manera especial a la comunitat educativa del Carles Sarthou la seua col·laboració durant aquest temps. En la visita han sigut presents el director del col·legi, Daniel Dolz, i la presidenta de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), Maica Villafranca.

"La construcció d'aquest aulari d'infantil i de la ronda Sud-oest van ser els dos compromisos que va adquirir el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb Vila-real i els dos s'estan fent realitat, amb una inversió total de més de 9 milions d'euros, per la qual cosa vull agrair al president la seua implicació amb la ciutat", ha recalcat l'alcalde. "Estic molt satisfet que aquesta infraestructura tire avant, perquè és imprescindible per al futur de Vila-real, i per això l'Ajuntament s'ha bolcat des del primer moment, redactant el projecte i assumint la direcció d'obra", ha dit l'alcalde, que també ha agraït al conseller d'Educació, Vicent Marzà, al director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, i al director territorial d'Educació, Alfred Remolar, "la seua preocupació per impulsar i realitzar un seguiment de l'obra".

Des d'Educació de la Generalitat, Víctor García, ha apuntat que "la Conselleria encapçalada per Vicent Marzà, va fer front a tots els problemes que ha detallat l'alcalde i que van generar anteriors governs i Educació de la Generalitat hem treballat i hem estat al costat de la comunitat educativa del Carles Sarthou no per a fer promeses, sinó per a solucionar de veritat la necessitat d'aules dignes". Així mateix, ha afegit: "És per això que aquesta és una de les múltiples visites que hem fet per a comprovar els avanços de les obres i que tot està desenvolupant-se amb normalitat, atés que l'empresa ens ha assegurat que al setembre estarà tot llest perquè entre l'alumnat". García ha afirmat a més que "hem vist la bona predisposició per totes les parts, comunitat educativa i Ajuntament i ens n'anem satisfets en veure com avancen les obres" perquè "podrem, al final, tenir un inici de curs amb una certa normalitat i més ara que aquests espais són necessaris", a causa de l'obligació de complir amb les mesures de prevenció sanitàries.

Per part seua, la regidora d'Educació, Aida Beteta, ha explicat que des de l'Ajuntament també s'està treballant en altres millores al centre Carles Sarthou per a assegurar un entorn més agradable i segur per a l'alumnat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es