Inici

Benlloch participa en la Comissió de Festejos Taurins Tradicionals de la Comunitat Valenciana per a definir la normativa de celebració de bous al carrer aquesta temporada

tornar Imprimir

dimecres, 1 de juliol de 2020

Festes, Sala de premsa, Ajuntament

Comissió festejos taurins

Benlloch participa en la Comissió de Festejos Taurins Tradicionals de la Comunitat Valenciana per a definir la normativa de celebració de bous al carrer aquesta temporada

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí, juntament amb el regidor de Festes, Diego Vila, en la reunió de la Comissió de Festejos Taurins Tradicionals (bous al carrer) de la Comunitat Valenciana en la qual s'ha aprovat per unanimitat presentar a la Conselleria de Sanitat l'esborrany de resolució d'autorització i celebració de festejos de bous al carrer en la temporada 2020 en aplicació de l'Acord de 19 de juny, del Consell, sobre mesures de prevenció davant la COVID-19.

Benlloch, encara que no forma part d'aquesta Comissió, ha sigut convidat a participar per part del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, per a participar en el procés d'elaboració d'aquest esborrany com a part de la col·laboració que l'alcalde de Vila-real està realitzant amb el govern autonòmic en la gestió de diferents assumptes derivats de la crisi sanitària. "L'objectiu és aconseguir que, sempre complint amb totes les normatives de prevenció sanitària, puguem donar la major normalitat possible a la celebració d'aquests actes taurins tradicionals", ha explicat l'alcalde, que ha recordat "la importància d'intentar donar un baló d'oxigen a les ramaderies que es dediquen a la cria d'aquests caps de bestiar i en general al món del bou al carrer, que s'ha vist afectat també per la crisi del coronavirus". El primer edil ha apuntat l'impacte econòmic que aquests festejos tenen des del punt de vista econòmic a la Comunitat Valenciana, "per la qual cosa suposa també de promoció turística i dinamització econòmica dels municipis".

En la reunió, s'ha acordat per unanimitat traslladar a la Conselleria de Sanitat l'esborrany per a l'autorització d'aquests festejos complint una sèrie de criteris. Així, es preveu la realització d'aquests festejos de bous al carrer únicament en places de bous permanents i portàtils, recintes i instal·lacions taurines. També s'estableix la limitació d'aforament, de manera que en les graderies haurà de deixar-se un seient lliure entre cada espectador i la distribució de les files haurà de fer-se en forma de zig-zag, entre altres restriccions.

L'entrada als recintes haurà de realitzar-se mitjançant l'adquisició prèvia d'entrades, tiquets o invitacions, que els espectadors hauran de mantenir durant tota la duració del festeig. També es contempla la realització de torns d'assistència a espectacles en funció de la demanda existent així com l'obligatorietat de complir amb les mesures d'higiene i prevenció com l'ús de màscara i de gels desinfectants.

Encara que correspon a la Generalitat l'autorització dels festejos taurins tradicionals, l'esborrany fixa la necessitat d'una declaració expressa de l'Ajuntament per la qual es mostre d'acord en la realització de festejos de bous al carrer en el seu terme municipal en les condicions previstes en la resolució. Finalment, s'assenyala que la possibilitat de realitzar festejos taurins tradicionals en la via pública es determinarà en funció de l'evolució de les condicions sanitàries provocades per la COVID-19.

"Vila-real és una ciutat bolcada a mantenir la tradició del bou al carrer, i així ho hem demostrat sempre, la qual cosa ens ha valgut el reconeixement per part dels aficionats acollint, per exemple, la I Jornada sobre Bou Embolat de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat Benlloch, qui ha afegit que aquest esborrany haurà de passar el filtre de la Conselleria de Sanitat, que és l'autoritat competent, per a la seua aprovació.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es