Inici -> └rees -> Tradicions -> NotÝcies de Tradicions

Vila-real celebrarÓ aquest diumenge la Festa del Termet amb la missa, processˇ i el concert de La Lira, garantint les mesures de control i higiene

divendres, 3 de juliol de 2020

Festa del Termet en honor a la Mare de DÚu de GrÓcia

Vila-real celebrarÓ aquest diumenge 5 de juliol la Festa del Termet, en honor a la Mare de DÚu de GrÓcia, amb la qual la ciutat tradicionalment dona la benvinguda a l'estiu. La Generalitat Valenciana ha informat favorablement sobre la celebraciˇ d'aquest acte, organitzat per la Regidoria de Tradicions de l'Ajuntament de Vila-real, que constarÓ finalment de la missa a l'esplanada de davant de la capella de l'ermita, la processˇ i el concert de la Uniˇ Musical La Lira. Enguany no es realitzarÓ el repartiment d'orxata i fartons, per seguretat, a causa de la situaciˇ de crisi sanitÓria, i s'ha establit un protocol especial de control d'aforament i mesures d'higiene.

Aquest passat dimecres 1 de juliol, l'alcalde, JosÚ Benlloch, i la regidora de Tradicions, Noelia Samblßs, es van reunir amb els representants eclesiÓstics de la capella de la Mare de DÚu de GrÓcia, representants dels portadors de la imatge de la Verge, de la Uniˇ Musical La Lira i de la Confraria del Rosari de la Divina Aurora, entitats que participen en la celebraciˇ de la Festa del Termet, per a tractar sobre l'organitzaciˇ d'aquest acte en el context actual de la normativa en matŔria sanitÓria establida per la Generalitat Valenciana.

L'alcalde va decidir realitzar una consulta a la Conselleria de Sanitat respecte a la possibilitat de celebrar aquesta festa dedicada a la Mare de DÚu de GrÓcia, els orÝgens de la qual a Vila-real es remunten a principis del segle XVII, i es va establir per part de l'Ajuntament un pla de mesures de control d'aforament, distÓncies de seguretat i higiene, assimilant la celebraciˇ a un acte cultural quant a les mesures que s'havien de prendre. La Direcciˇ General de Salut P˙blica ha informat favorablement sobre la proposta. 

AixÝ doncs, tradicionalment la Festa del Termet comptava amb la missa, la processˇ, el repartiment d'orxata i fartons i el concert de la Uniˇ Musical La Lira. Finalment, s'exclourÓ el repartiment d'orxata i fartons atesa la dificultat de garantir les mesures sanitÓries exigibles.

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha assenyalat que "hem estat treballant tota la setmana amb la Conselleria de Sanitat perquŔ es puga aclarir aquest tipus d'actes de culte i s'aclarisca amb quines mesures es poden realitzar i em consta que la Conselleria estÓ treballant en un document per als pr˛xims dies que aclarirÓ moltÝssim aquesta situaciˇ". No obstant aix˛, ha afegit l'alcalde, "atÚs que no ha sigut possible arribar a temps a formalitzar aquest document, per a poder organitzar per part nostra el nostre important acte de diumenge, vam decidir realitzar aquesta consulta i parlar directament amb el Govern valenciÓ al qual agra´m estretament la seua colĚlaboraciˇ i em consta la preocupaciˇ de la consellera per intentar aclarir aquesta situaciˇ".

La Festa del Termet comenšarÓ a les 9.30 hores amb la missa, que s'oficiarÓ a l'esplanada de davant de la capella i per a la qual s'han establit mesures de limitaciˇ d'aforament i higiene. Les persones assistents majors de 6 anys hauran de portar mÓscara i es distribuiran envasos individuals de gel hidroalcoh˛lic que l'Ajuntament ha adquirit a una empresa local. Hi haurÓ un total de 200 cadires per als assistents, compliran la distÓncia de seguretat i ocuparan un 75% de l'espai disponible. Seguidament, es realitzarÓ la processˇ, en la qual participaran els portadors de la imatge de la patrona i s'ajustarÓ el recorregut a l'espai disponible. Finalment, se celebrarÓ el concert a cÓrrec de la Uniˇ Musical La Lira, amb la participaciˇ de 55 m˙sics. En tot moment es garantirÓ el control d'aforament i el compliment de les distÓncies de seguretat.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es