Inici

L'Ajuntament concedeix la llicència d'activitat per a posar en marxa la planta de cultiu de fongs i bolets comestibles

tornar Imprimir

dimecres, 8 de juliol de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Vilamico, congrés

L'Ajuntament concedeix la llicència d'activitat per a posar en marxa la planta de cultiu de fongs i bolets comestibles

L'Ajuntament de Vila-real ha concedit la llicència d'activitat perquè el projecte de cultiu de fongs i bolets comestibles Vilamico, que donarà ocupació a persones amb problemes de salut mental, puga entrar en funcionament a Vila-real el mes d'agost. Dins del Pla d'impuls i priorització de projectes pendents, el consistori està reprenent aquelles iniciatives en les quals estava treballant abans de la crisi sanitària en col·laboració amb diferents entitats i la proposta de la Fundació Manantial ha sigut "prioritària des del primer moment".

"Es tracta d'una activitat que generarà ocupació a la ciutat i que afavoreix la integració social per la qual cosa és important que puga veure la llum com més prompte millor" assenyala l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, que recorda que el Ple ordinari del mes de maig va aprovar per unanimitat un dels últims tràmits necessaris per a la seua posada en marxa, la modificació de l'article 243.2 de les normes urbanístiques del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) que permet l'ús agrícola de la nau on se situa Vilamico. Concretament les instal·lacions estan ubicades al carrer d'Ana Nebot, a l'entorn de l'estació de tren, en una zona en la qual es concentren antics magatzems de taronja i on el consistori aposta per generar un clúster d'empreses agroalimentàries. "El sector alimentari és un camp que ens pot donar moltes possibilitats de creixement en els últims anys" assenyala Benlloch que destaca la importància de diversificar l'economia de la ciutat "pensant en sectors que puguen generar llocs de treball en el futur" afig. En aquest mateix sentit el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha volgut destacar l'aposta per un projecte "innovador i punter, amb un fort component social" com és Vilamico. 

Les gestions per a donar resposta a aquest projecte s'emmarquen en el treball que realitza l'oficina de reindustrialització de l'Ajuntament de Vila-real, creada per a donar resposta a les necessitats de les empreses, tant les que ja estan instal·lades i volen ampliar-se, com aquelles interessades a situar-se en la localitat i agilitar els tràmits en la mesura que siga possible.

Cal recordar la bona sintonia que existeix entre l'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Manantial. Fruit d'aquesta aliança és la primera residència comunitària de la ciutat, Santa Anna, el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i ara aquesta iniciativa d'inserció laboral. "Aquest últim tràmit burocràtic permetrà posar en marxa un dels projectes que més il·lusió ens fa pel que significa la lluita per dignificar les persones amb malalties mentals i contra l'estigmatització d'aquests trastorns", conclou Benlloch.

El projecte de la Fundació Manantial es va presentar recentment en un congrés de xicotet format celebrat a la Casa dels Mundina com a primera acció de la desescalada de la participació social on, posteriorment, l'alcalde i el president de la Fundació Manantial, Francisco Sardina, van signar el conveni anual de col·laboració entre l'Ajuntament i aquesta entitat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es