Inici

El Pacte local pel renaixement de Vila-real destina 100.000 euros a les entitats socials per a reforçar l'assistència a les famílies més vulnerables

tornar Imprimir

divendres, 10 de juliol de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Reunió entitats socials

El Pacte local pel renaixement de Vila-real destina 100.000 euros a les entitats socials per a reforçar l'assistència a les famílies més vulnerables

La taula de treball del Pacte local pel renaixement de Vila-real, en la qual estan representats tots els partits polítics del consistori, ha acordat hui destinar 100.000 euros a les entitats socials de la ciutat que, en aliança amb l'Ajuntament, treballen per les famílies més vulnerables. Així, amb el beneplàcit de tots els grups polítics, l'Ajuntament incrementarà la quantia econòmica dels convenis de col·laboració que manté amb Creu Roja, Cáritas, Joventut Antoniana i l'associació de Sant Vicent de Paül. En concret, s'aportarà 80.000 euros a Creu Roja; 9.000 euros a Cáritas; 7.000 a Joventut Antoniana i 4.000 a Sant Vicent de Paül.

Aquesta xifra significa incrementar aproximadament en un 50% la partida dels convenis que el consistori manté amb aquestes associacions, el pressupost anual de les quals amb què comptaven per a tot l'any, a causa de la pandèmia, s'ha vist pràcticament esgotat en cinc mesos.

El coordinador de la taula del Pacte local pel renaixement, l'edil Xus Madrigal, ha volgut destacar el treball fonamental d'aquestes entitats socials que atenen un gran nombre de famílies que s'han vist greument afectades per la crisi sanitària. "Gràcies al model d'aliança amb la societat civil que hem creat, a través d'aquests convenis, podem comptar amb una forta estructura assistencial per a donar resposta als qui més ho necessiten en aquests moments", assenyala Madrigal, "aquestes entitats ens han ajudat a fer front a la difícil situació de crisi causada per la COVID-19".

Amb l'acord de hui es materialitza el compromís adquirit per tots els partits polítics d'atendre les necessitats i demandes que requereixen aquests col·lectius. La setmana passada els grups municipals es van reunir amb representants de les associacions per a mostrar-los el seu suport i escoltar les necessitats concretes que tenen en una trobada presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, a la Casa dels Mundina.

Cal recordar que la taula de partits polítics va plantejar inicialment ampliar els convenis amb les entitats socials amb 40.000 euros però, després d'escoltar i conéixer les necessitats més apressants que en aquests moments tenen, s'ha decidit incrementar aquesta partida fins a arribar als 100.000 euros.

El Pacte local pel renaixement de Vila-real ha acordat ja prop d'una quinzena de mesures per valor de vora 500.000 euros repartides en els àmbits sanitari, econòmic i social.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es