Inici

L'Ajuntament de Vila-real aplica per primera vegada la nova bonificació de l'IBI per a activitats d'especial interés

tornar Imprimir

dissabte, 11 de juliol de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

L'Ajuntament de Vila-real aplica per primera vegada la nova bonificació de l'IBI per a activitats d'especial interés

L'Ajuntament de Vila-real aplicarà per primera vegada la nova bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) que es va incloure en l'ordenança fiscal a la fi de 2019 i que permet bonificar fins al 95% aquest impost a les instal·lacions en les quals es desenvolupen activitats considerades d'especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l'ocupació que justifiquen aquesta declaració. La primera instal·lació que s'acollirà a aquesta bonificació és el Club de Tennis de Vila-real, un recinte esportiu dirigit per una entitat sense ànim de lucre i que és l'únic de la ciutat que disposa en una mateixa ubicació de totes les modalitats d'esports de raqueta, tal com ha assenyalat el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo. Així mateix, s'ha tingut en compte el fet que aquestes instal·lacions del Club de Tennis són utilitzades pel Servei Municipal d'Esports per a completar l'oferta esportiva de la ciutat, a través d'un conveni de col·laboració, "ampliant les activitats que no poden ser cobertes amb les instal·lacions de què disposa l'Ajuntament a fi de fomentar la pràctica de l'esport", segons es recull en la proposta d'Alcaldia.

"Gràcies a l'acord que mantenim amb el Club de Tennis, els socis del Servei Municipal d'Esports poden disposar d'instal·lacions per a la pràctica d'aquest esport ja que no comptem amb cap recinte municipal d'aquesta modalitat", recorda Serralvo, que remarca que "com a Ciutat de la Salut i l'Esport, aquesta aliança amb el Club de Tennis ens reforça l'oferta esportiva i ens obri la porta, en un futur, a dur a terme iniciatives de foment de la pràctica de l'esport".

Per part seua, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, subratlla que el Club de Tennis és gestionat per una associació privada sense ànim de lucre que es regeix per la Llei 2/2011, de 22 de març, de l'esport i de l'activitat física de la Comunitat Valenciana, que té com a fi exclusiu el foment i la pràctica de l'activitat esportiva en l'àmbit federat. "És una entitat que en els últims anys ha tingut dificultats per a continuar la seua labor i des de l'Ajuntament valorem el servei que presten les seues instal·lacions als socis de l'SME per la qual cosa considerem que concorren les circumstàncies per a concedir la bonificació de l'IBI". La proposta ha sigut tractada ja en la comissió informativa i s'aprovarà en el Ple.

Benlloch ha remarcat que "encara que no és un bon moment per a aquesta mena d'exempcions, per la difícil situació econòmica en què es troba l'Ajuntament, la nostra voluntat és ser sensibles amb aquest tipus de situacions, sempre que les arques municipals puguen suportar-ho i que es tracte d'activitats d'interés per a la ciutat". L'alcalde insisteix que "aquestes bonificacions no seran d'aplicació generalitzada, només en els casos en els quals hi haja realment un interés o utilitat municipal, perquè en cas contrari impactaria de manera important en el pressupost". Un pressupost que, tal com recorda el primer edil, "enguany és 800.000 euros inferior al de l'any passat, i que continua estant tenallat per l'herència urbanística del PP en forma de noves resolucions que haurem de pagar en els pròxims mesos".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es