Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Esports continua la reobertura d'instal·lacions municipals i preveu ja esdeveniments esportius en la nova normalitat

diumenge, 12 de juliol de 2020

Triatló

La Regidoria d'Esports continua avançant en el Pla de desescalada amb la reobertura de més instal·lacions municipals i amb dates ja programades per a celebrar esdeveniments esportius a la ciutat. La proposta presentada pel departament que dirigeix Javier Serralvo compta amb l'autorització del gabinet tècnic, òrgan encarregat d'assessorar l'executiu en la desescalada, per a poder reobrir el trinquet i acollir campionats de pilota valenciana, així com celebrar, el diumenge 26 de juliol, el Triatló Sprint Vila-real amb totes les mesures de protecció i prevenció sanitàries.

El pla de desescalada d'Esports reflecteix, una vegada més, el detallat treball tècnic realitzat per a poder obrir les instal·lacions esportives i celebrar esdeveniments amb un protocol de prevenció enfront de la COVID-19. "La desescalada d'Esports l'estem fent amb cautela, prudència i responsabilitat, tant per a poder reobrir instal·lacions municipals com per a la pràctica esportiva", recorda el regidor d'Esports, Javier Serralvo. Ara, als plans de contenció per a reobrir instal·lacions, se suma la celebració de competicions esportives a la localitat, "però sempre amb la mateixa premissa: salvaguardar la salut de tots, tant dels participants com del públic, els membres de l'organització i el personal municipal", assenyala l'edil; "no hem de baixar la guàrdia, hem de ser molt prudents", afig.

Atés aquest criteri, es reobri el Trinquet Municipal Salvador Sagols perquè la pilota valenciana professional puga disputar el divendres que ve 17 de juliol el campionat de la Lliga Bankia en la modalitat escala i corda, amb un protocol de seguretat tant per als jugadors com per als espectadors. En la instal·lació municipal s'establiran unes línies de separació i es marcaran les fletxes amb les direccions d'entrada i eixida del trinquet. L'aforament serà d'un 75% màxim de la seua capacitat, tot respectant les mesures sanitàries i de distància social, per a la qual cosa hi haurà unes zones diferenciades en què cadascú haurà d'ocupar la seua localitat. Els jugadors hauran de respectar la distància mínima de seguretat d'1,5 metres i serà obligatori l'ús de la màscara en el recinte esportiu, excepte durant la pràctica esportiva.

L'altre gran esdeveniment esportiu previst és la clàssica competició del Triatló Infinitri Sprint, que se celebrarà el diumenge 26 de juliol amb una sèrie de mesures i protocols de seguretat concordes a la nova normalitat, segons les quals s'evitaran les aglomeracions, l'encreuament de persones i es mantindrà sempre la distància de seguretat en tot moment. Per a començar, en aquesta sisena edició, només podran participar un màxim de 200 triatletes que hauran d'adaptar-se al pla preventiu en matèria d'activitat esportiva enfront de la COVID-19. Els participants iniciaran la prova a les 9.00 hores i hauran de nadar 750 metres en l'espai protegit del marge del riu Millars, recórrer 20 quilòmetres amb bicicleta pels carrers de la ciutat i, finalment, realitzar 5 quilòmetres de carrera a peu en el circuit de running del paratge natural del Termet.

A més, el pla de desescalada d'Esports continua avançant en la piscina del Termet, oberta des del 20 de juny per a la pràctica esportiva de socis del Servei Municipal d'Esports i esportistes federats de clubs aquàtics. Al principi, només els majors de 14 anys, amb cita prèvia, disposaven de 30 minuts d'activitat. Ara ja poden fer una hora de natació i, a partir de la setmana vinent, els menors de 14 anys dels clubs locals aquàtics podran practicar el seu esport amb entrenador unes hores al dia.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es