Inici

Les biblioteques de Vila-real reprenen el préstec de llibres amb cita prèvia i mesures de prevenció sanitàries

dissabte, 18 de juliol de 2020

biblioteca web

Les biblioteques i agències de lectura de Vila-real han représ aquesta setmana la seua activitat per al préstec i devolució de llibres després que la Junta de Govern Local autoritzara el Pla de desescalada del Servei Municipal de Biblioteques. Els centres s'han adaptat a la nova normalitat amb totes les mesures de prevenció i higiene sanitàries i compten amb mampares, dispensadors de gel hidroalcohòlic, cartells amb les recomanacions sanitàries i marques de senyalització per a mantenir el distanciament social.

La reobertura de les biblioteques i agències de lectura és per al préstec i devolució d'obres, informació bibliogràfica i bibliotecària. També s'atén la tramitació de nous carnets de soci i les renovacions seran preferentment de manera telemàtica i, si no fora possible, es farien de manera presencial.

El servei, tant a la Biblioteca Central i la Biblioteca Infantil de Pius XII com a les agències de lectura del Pilar i Solades, s'activa de moment en horari de matí i amb cita prèvia. Els usuaris han de demanar per correu electrònic el títol que desitgen sol·licitar en préstec. Amb les dades del soci lector i del llibre, el personal bibliotecari confirma la disponibilitat de l'obra i contacta amb la persona sòcia perquè passe a recollir-lo en dia i hora convinguts amb l'objectiu d'evitar cues i respectar el distanciament social. Per a realitzar les devolucions no és necessària la cita prèvia. Les obres que es retornen passen una quarantena de quinze dies abans de tornar a estar disponibles per al préstec.

L'aforament en el taulell de la Biblioteca està limitat a una persona adulta o un menor acompanyat d'una persona adulta, en el cas de lectors infantils. Tant per a les devolucions com per a la recollida de llibres, és obligatori l'ús de màscara i respectar la distància de seguretat i la senyalització. A més les prestatgeries d'obres de lliure accés al públic continuen tancades i no es permet la permanència a la sala de lectura ni l'ús dels ordinadors i mitjans informàtics d'ús públic.

El préstec passa a ser de quinze a dies a un mes, que és el termini ampliat que s'ofereix tots els estius. Es pot consultar el catàleg d'obres disponibles en la pàgina web de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana, després de seleccionar en el desplegable de municipis "Vila-real" http://www.ceice.gva.es/es/web/xlpv.

L'horari d'atenció al públic a l'estiu de la Biblioteca Central és de 9.00 a 13.30 hores i, en el centre bibliotecari infantil i les agències de lectura, de 10.30 a 13.30 hores.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es