Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

El mercat ambulant de productors agrícoles es reprén aquest dijous a la plaça Major amb 12 parades

dissabte, 18 de juliol de 2020

mercat de productors locals

El mercat ambulant de productors agrícoles tornarà aquest dijous a ocupar la plaça Major de Vila-real adaptat, això sí, a la nova normalitat. Un total de 12 parades amb productes agrícoles s'instal·laran aquest dijous, de 9.00 a 14.00 hores, al centre de la ciutat per a proveir la ciutadania de productes frescos i de proximitat complint amb les condicions de protecció i prevenció sanitàries. El Gabinet Tècnic, òrgan encarregat d'assessorar el govern en la desescalada, ha autoritzat la Regidoria d'Economia dirigida per Xus Madrigal a reprendre aquest mercat de productes de primera necessitat.

La reactivació del mercat dels dijous se suma a les nombroses actuacions que du a terme l'executiu dins del Pla d'ajuda a l'economia local per a potenciar un model de consum que fomente i enfortisca el comerç a la ciutat. "El comerç de proximitat suposa un element fonamental en la dinamització de l'economia local" indica el regidor d'Economia, Xus Madrigal, que ha avançat que l'Ajuntament de Vila-real supervisarà que els productes agrícoles que es venguen en aquest mercat siguen del cultiu dels mateixos agricultors. Una mesura que, com destaca l'edil, demostra una vegada més "el suport unànime d'aquest govern al sector agrícola que majoritàriament procedeix d'explotacions familiars i que viu uns moments molt durs".

Per a complir amb les mesures sanitàries, la Policia Local regularà l'accés al recinte i l'eixida, que tindrà dues entrades diferenciades. L'aforament permés dels llocs de venda es redueix al 75% i també hi haurà control d'aforament pel que fa als clients que en cap cas superarà les 500 persones. Els compradors hauran de fer ús del gel hidroalcohòlic abans d'entrar i mantenir la distància de seguretat mínima de 1,5 metres. La Policia Local i Protecció Civil seran les unitats encarregades de garantir que en tot moment es respecten les mesures de distanciament i higiene per la qual cosa s'instal·larà a més cartelleria informativa. A l'entrada es disposarà d'un dispensador de gel hidroalcohòlic que serà d'ús obligatori per a accedir a la compra igual que portar màscara.

Aquest és el tercer mercat de venda no sedentària que es reprén a la localitat, que torna a l'activitat comercial "amb prudència i responsabilitat". El primer dels mercats va ser el de productes alimentaris i de primera necessitat, conegut també com el de la fruita i la verdura, que se celebra els dissabtes al matí a l'aparcament enfront dels jutjats i on també són presents els productors agrícoles. Posteriorment va arribar el mercat ambulant de roba i complements dels dimecres i dissabtes a la Ciutat Esportiva Municipal (CEM) i ara aquest mercat que es reprén en la seua ubicació habitual i no provisionalment com en els dos anteriors. Madrigal ha destacat "el civisme, la responsabilitat i la comprensió que està demostrant la ciutadania de Vila-real per a adaptar-se a la nova normalitat a l'hora de realitzar les seues compres en els actuals mercats".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es