Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real adapta a la nova normalitat el concert de La Lira i toc de campanes a l'Arxiprestal amb motiu de Sant Jaume

dilluns, 20 de juliol de 2020

Concert de la Lira de l'avantvespra de Sant Jaume

El tradicional concert amb motiu de la festivitat de Sant Jaume que organitzen la Regidoria de Tradicions i la Unió Musical La Lira, en col·laboració amb l'església Arxiprestal, es realitzarà enguany complint amb les mesures de prevenció i seguretat sanitària de la nova normalitat. D'aquesta manera, els músics de La Lira, que tradicionalment interpretaven el concert dalt del campanar, acompanyats pel toc de campanes, realitzaran enguany l'actuació als peus de la torre, per a poder mantenir la distància mínima entre persones. Així es recull en el pla de contingència presentat per la Regidoria de Tradicions, que ha rebut ja el vistiplau del Gabinet Tècnic de Desescalada i que està previst que s'aprove aquest dimarts en la Junta de Govern Local.

Així, l'acte amb motiu de l'avantvespra de Sant Jaume es realitzarà aquest dijous 23 de juliol a les 22.30 hores a la plaça de l'església Arxiprestal. A aquesta hora començarà el tradicional toc de l'avemaria repicat des del campanar i a les 23.00 hores donarà inici el concert a la placeta de l'església en el qual s'alternaran els tocs de campanes amb la música de La Lira.

A causa de la necessitat de mantener la distància entre els assistents, l'aforament s'ha limitat a 35 músics i 75 espectadors. Els membres de la banda estaran situats als peus del campanar i les cadires per al públic es distribuiran en la resta de la placeta així com al carrer per als vianants adjacent, Sant Roc, i ocuparan un 75% de l'espai disponible. També es facilitarà gel hidroalcohòlic als participants, que hauran de portar màscara. La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, ha remarcat que "tant des de l'Ajuntament com la Unió Musical La Lira i l'església Arxiprestal hem treballat per a poder mantener aquest tradicional concert complint amb totes les mesures de prevenció establides en la nova normalitat. La defensa de les nostres coses, de les nostres tradicions, és un eix central de l'equip de govern i, sempre amb prudència i seguint la normativa dictada per les autoritats sanitàries, farem tot el possible per realitzar aquests actes que tant ens identifiquen com a poble".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es