Inici

Els escriptors Gregori Royo i Luis Roso, guanyadors del Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2020

dimecres, 22 de juliol de 2020

L'escriptor Gregori Royo, amb la novel·la en valencià Greal de sang, y Luis Roso, amb l'obra en castellà Rebeca, són els guardonats del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2020. El jurat s'ha reunit aquesta setmana per valorar els més de 250 títols procedents de tota Espanya i sobretot de Sud-Amèrica i donar a conéxier el seu veredicte. 

El premi per a la categoria en valencià està dotat amb 6.000 euros, mentre que el guanyador del guardó en castellà rebrà 2.000 euros. En tots dos casos, el premi inclou la publicació del llibre amb l'editorial Alrevés de Barcelona, que distribuirà les novel·les per la seua xarxa nacional de llibreries.

L'escriptor que ha aconseguit el premi a la millor novel·la en valencià, Gregori Royo, és professor de llatí en l'IES Vall de la Safor de Villalonga. Va engegar la seua dèria literària de la mà del gènere negre, sota el pseudònim Andrea Robles. Entre les seus publicacions està el relat Aigua morta en l'antologia d'autors del gènere negre Crims.cat 2.0 (Alrevés, 2013) i l'article 'Ferran Torrent, un viatge a l'heterodòxia', en Ítaca, Revista de Filologia (Universitat d'Alacant, 2014). En castellà, ha guanyat el segon premi del VII Concurs literari de relats curts Vila de Pena-roja de Tastavins - Maties Pallarés (2012) i ha publicat com a guanyador del Concurs internacional de relats pecaminosos El body de Marilyn, en l'antologia El cielo es un orgasmo y otros relatos pecaminosos (Pukiyari, 2019). Ha guanyat el IV Premi de microrelats Javier Tomeode Alcañiz publicat a la revista Compromiso y Cultura, juliol, 2018. La darrera obra publicada és la traducció de L'Odissea (Riublanc, 2017). Recentment ha rebut el XIII Premi Marc Granell de Poesia d'Almussafes, 2019.

Per la seua banda, el guanyador en la modalitat de novel·la en castellà, Luis Roso és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i en Filologia Anglesa per la Universitat Autònoma de Barcelona. Posseeix un màster de Literatura Espanyola i Hispanoamericana per la Universitat de Salamanca. A dia d'avui, té dos novel·les publicades Aguacero i Primavera cruel, protagonitzades per l'inspector de policia Ernesto Trevejero i ambientades en l'Espanya dels anys 50, en plena dictadura franquista. En l'actualitat, Luis Roso treballa com a professor de secundària en la Comunitat de Castella i Lleó.

El jurat es va reunir de forma virtual el passat divendres 17 de juliol i ha estat format per Juan Vicente Centelles, Eduardo Pérez Arribas, Eric Gras Cruz, Gori Dolz Kerrigan, Inma Pitarch Piquer, la regidora de Cultura, Rosario Royo Navarro, com a presidenta i la funcionària Carmen Falomir Ventura, com a secretària, aquestes dues últimes sense vot.

L'Ajuntament de Vila-real va convocar el Certamen Literari Ciutat de Vila-real 2020 en dues modalitats: novel·la en castellà i en valencià amb l'objectiu de fomentar els valors literaris i promoure l'escriptura com a mitjà de creació i comunicació.

Han optat al premi les novel·les de creació estrictament literària, de tema lliure, inèdites i que no han estat premiades en altres certàmens. El termini d'admissió d'originals va finalitzar el 15 de juny de 2020.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es