Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural garanteixen l'atenció a xiquets i xiquetes amb capacitats especials aquest estiu gràcies al programa XiCaEstiu

dijous, 30 de juliol de 2020

XiCaEstiu,1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, han visitat aquest matí la iniciativa XiCaEstiu que desenvolupa la Fundació Caixa Rural Vila-real a través del projecte XiCaEs en col·laboració amb l'Ajuntament per a atendre xiquets i xiquetes amb capacitats especials amb teràpies lúdiques estivals i tallers especialitzats. En la visita ha participat també el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés. Tots ells han pogut conéixer, acompanyats per la coordinadora de XiCaEs, Pilar Rubert, la iniciativa que es desenvolupa durant els mesos de juliol i agost, per quinzenes, i amb grups reduïts de quatre participants per dia per a assegurar el compliment de les mesures de prevenció davant la crisi sanitària.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha destacat el valor d'aquest programa, per al qual l'Ajuntament aporta 18.000 euros, i ha recordat l'aliança que manté el consistori amb la Fundació Caixa Rural Vila-real, amb un conveni anual de 135.000 euros que abasta molts àmbits "per a donar resposta a les necessitats de la nostra ciutat". Benlloch ha ressaltat la complexitat de desenvolupar aquestes activitats complint amb totes les normes de prevenció per la situació actual i ha subratllat que "això demostra que som una ciutat que no s'amaga, som un exemple i referents i tenim una gran sort de comptar amb entitats tan emprenedores i resolutives com la Fundació Caixa Rural Vila-real". Així mateix, ha fet una crida a la ciutadania a la prudència i el compliment de les normes per a evitar rebrots "i no fer passos arrere en la lluita contra el virus que pogueren posar en perill la realització d'activitats tan necessàries com aquesta".

El president de la Fundació, Enric Portalés, ha manifestat la seua satisfacció per haver donat viabilitat a XiCaEstiu perquè les famílies puguen comptar amb aquest suport per a la formació i atenció d'aquests xiquets i xiquetes amb capacitats especials, amb totes les mesures concordes a la situació actual de crisi sanitària. Portalés ha remarcat que és una de les poques activitats educatives que s'han pogut dur a terme presencialment aquest estiu.

Pilar Rubert, coordinadora de XiCaEstiu, ha assegurat que "donem una resposta a famílies que ho necessiten molt, per a fer possible la conciliació, i fer que aquests xiquets i xiquetes aprenguen i juguen a través de teràpies especialitzades", amb monitors i professionals preparats. A més també ha apuntat que XiCaEstiu compta amb un servei a domicili per a atendre aquells casos de major vulnerabilitat.

Per part seua, el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha destacat que aquest programa, que compta amb un total de 40 places per als mesos de juliol i agost, també ajuda al fet que aquests xiquets i xiquetes puguen estar millor preparats per a l'inici del pròxim curs escolar.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita XicaEstiu,2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es