Inici -> Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ

Vila-real obrirÓ al setembre el nou pavellˇ i la piscina Aiguasalut per a garantir l'oferta esportiva a usuaris i clubs

tornar Imprimir

divendres, 31 de juliol de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

roda de premsa alcalde_1

Vila-real obrirÓ al setembre el nou pavellˇ i la piscina Aiguasalut per a garantir l'oferta esportiva a usuaris i clubs

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, ha anunciat hui que l'Ajuntament obrirÓ a partir de setembre el nou pavellˇ Joan Baptista Llorens i la piscina Aiguasalut per a poder continuar garantint l'oferta esportiva del Servei Municipal d'Esports (SME) i l'activitat dels clubs amb les condicions d'espai i mesures de prevenciˇ que estableix la normativa per la crisi sanitÓria. L'alcalde ha explicat que inicialment es va considerar la possibilitat d'ajornar a 2021 l'obertura d'aquestes instalĚlacions a causa de la situaciˇ econ˛mica de l'Ajuntament, que en 2020 compta amb un miliˇ d'euros menys de pressupost que en 2019 i que ja suma mÚs de 1,5 milions d'imprevistos per la crisi de la COVID-19. Per˛, atesa la normativa dictada per la Generalitat en relaciˇ a l'obertura d'instalĚlacions, i arran de l'estudi realitzat per l'SME sobre la necessitat d'espais per a adaptar-se a les condicions de la nova normalitat, "hem vist que per a prestar el servei esportiu a usuaris i clubs i poder presentar una guia esportiva en condicions per a la nova temporada, complint amb els requisits de la situaciˇ sanitÓria actual, necessitem obrir al setembre totes dues infraestructures si volem permetre les activitats esportives que realitzÓvem, que entrenen els nostres clubs i que no perden les seues oportunitats de competir". "No podem permetre que es perda tot el treball realitzat en aquests 9 anys i que ha situat a Vila-real com una ciutat referent en l'esport i la salut".

Benlloch recorda que el nou pavellˇ Joan Baptista Llorens, constru´t pel Villarreal CF grÓcies al conveni per a derrocar l'antic poliesportiu i urbanitzar la plaša de l'Estadi de la CerÓmica, no sols servirÓ per a continuar amb la realitzaciˇ d'activitats "i continuar impulsant la nostra marca com a Ciutat de la Salut i l'Esport" sinˇ que tambÚ donarÓ servei al colĚlegi Verge del Carmen. Cal recordar que el pavellˇ s'ha constru´t en una parcelĚla de 3.000 metres quadrats cedida per la comunitat de Pares Carmelites, a qui l'alcalde ha agra´t de nou la seua colĚlaboraciˇ, de manera que "estarÓ a la disposiciˇ del centre escolar en horari lectiu, la qual cosa facilitarÓ tambÚ una millor organitzaciˇ de l'activitat docent amb les garanties de seguretat sanitÓria". El primer edil ha volgut agrair tambÚ al Villarreal CF que assumirÓ de moment les despeses derivades de subministrament elŔctric mentre es realitzen els trÓmits per part de l'Ajuntament.

Quant a la piscina Aiguasalut, Benlloch ha explicat que s'obrirÓ amb les condicions i restriccions que marca la normativa sanitÓria i serÓ un servei fonamental per a oferir terÓpies aquÓtiques als usuaris del centre d'educaciˇ especial, als xiquets i xiquetes amb capacitats especials; a mÚs, es posarÓ a la disposiciˇ dels centres escolars i s'utilitzarÓ tambÚ, en colĚlaboraciˇ amb el Departament de Salut de la Plana, per a activitats de rehabilitaciˇ i terÓpies aquÓtiques. TambÚ l'SME farÓ ˙s d'aquesta piscina per a activitats amb majors.

"Amb aquesta obertura, Vila-real comptarÓ amb cinc pavellons poliesportius i tres piscines cobertes", subratlla l'alcalde, qui recorda que en els ˙ltims nou anys "hem multiplicat per tres els metres quadrats d'instalĚlacions esportives, els socis de l'SME han passat de 4.800 a 8.000 en cinc anys i hem impulsat i teixit una alianša amb les empreses del sector que ha fet augmentar la xifra de gimnasos privats de 3 a 17". La ciutat compta amb 62 clubs esportius i en 2019 es van organitzar 120 esdeveniments esportius, "la qual cosa dˇna compte de l'entitat que tÚ l'esport a Vila-real".

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es