Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori actua al carrer del Maestrat per a dotar de seguretat i dignificar aquest vial inacabat durant la crisi immobiliària

diumenge, 2 d'agost de 2020

carrer Maestrat

La Regidoria de Territori ha iniciat aquesta setmana les obres per a finalitzar la urbanització d'un tram del carrer del Maestrat i condicionar i dotar de seguretat aquest vial que va quedar inacabat per l'abandó de la promotora arran de la crisi de la bambolla immobiliària, resolent d'aquesta manera una situació de degradació i insalubritat heretada de l'anterior govern del PP. El projecte per a completar la urbanització d'aquesta via, dotat amb un pressupost de 43.611 euros i un termini d'execució de dos mesos, contribuirà a dignificar aquesta zona del nord-oest de la ciutat. Per a dur a terme l'obra l'Ajuntament ha hagut d'executar l'aval que en el seu moment va depositar la promotora, un procés "llarg i complex administrativament, que finalment hem pogut completar ara", ha apuntat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

"En aquest punt del carrer del Maestrat se situa una promoció d'habitatges inacabada que suposa un focus de perillositat i insalubritat. L'Ajuntament de Vila-real, després de molts tràmits, ha pogut ara iniciar els treballs de neteja, sanejament i condicionament de la zona després d'executar l'aval", explica el regidor, que recorda que "la situació de total abandó i queixes de veïns per ser focus d'insalubritats diverses arranca l'any 2008".

Les actuacions de sanejament del carrer del Maestrat consistiran en la neteja de l'obra abandonada i les seues instal·lacions, pavimentació de la calçada i les voreres, condicionar i finalitzar les xarxes d'aigua, baixa tensió i les del clavegueram, legalitzar les instal·lacions, col·locar els punts d'enllumenat públic així com el seu cablejat. Pel que fa a l'immoble de pisos, que està en mans d'una entitat bancària, s'ha procedit al segellament de les portes i finestres. Els treballs s'estan duent a terme per part d'una empresa local seguint amb el model de suport a l'economia de la ciutat impulsat per l'equip de govern.

"Amb aquesta actuació donem solució a un nou problema urbanístic que heretem de l'etapa del PP derivat de la crisi de la bambolla immobiliària", subratlla Obiol, que indica que, després de salvar les dificultats administratives, la reurbanització d'aquest carrer permetrà dignificar aquest entorn. L'edil valora que amb aquesta obra l'equip de govern demostra que "treballem per a atendre les necessitats de tots els barris de la ciutat".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es