Inici -> Vila-real -> Equipaments

L'Ajuntament de Vila-real reobrirÓ l'avinguda de la MurÓ a la circulaciˇ de vehicles almenys entre setmana

tornar Imprimir

dilluns, 3 d'agost de 2020

Mobilitat, Sala de premsa, Ajuntament

Tram de l'avinguda de la MurÓ tallat al trÓnsit

L'Ajuntament de Vila-real reobrirÓ l'avinguda de la MurÓ a la circulaciˇ de vehicles almenys entre setmana

L'Ajuntament de Vila-real reobrirÓ al trÓnsit el tram de l'avinguda de la MurÓ, entre l'avinguda del Cedre i el carrer Ramˇn y Cajal, almenys entre setmana. L'alcalde de la ciutat, JosÚ Benlloch, ha donat hui l'ordre per a iniciar l'expedient amb la finalitat que aquest tram del vial torne a obrir-se a la circulaciˇ de vehicles almenys de dilluns a divendres, encara que la intenciˇ Ús mantenir tallada la circulaciˇ els caps de setmana o en moments puntuals per a afavorir la realitzaciˇ d'activitats culturals, esportives o de dinamitzaciˇ econ˛mica.

L'Ajuntament de Vila-real va posar en marxa a principis del mes de maig un pla de millora d'espais per a vianants en diferents zones de la ciutat en el marc de les accions per la pandŔmia de COVID-19. Aquestes mesures van suposar, entre d'altres, el tall al trÓnsit del tram del carrer de l'Ermita a l'entorn de l'Estadi de la CerÓmica i de part de l'avinguda de la MurÓ, amb la finalitat de facilitar la mobilitat segura de vianants i la prÓctica de l'esport, aixÝ com ajudar a la reactivaciˇ del sector hostaler i comercial -facilitant als locals de restauraciˇ espais per a ampliar la seua oferta de treball- i dinamitzar la ciutat amb activitats culturals, esportives o comercials.

Amb l'evoluciˇ de la pandŔmia s'havien revertit algunes d'aquestes mesures, amb l'obertura al trÓnsit del tram del carrer de l'Ermita entre setmana -encara que limitant la velocitat a 30 km/h- i tallant ˙nicament la circulaciˇ els caps de setmana en moments d'activitats culturals, esportives o econ˛miques.

En el cas de la MurÓ, l'equip de govern havia decidit mantenir el tall permanent d'aquest tram del vial perquŔ, tal com recorda l'alcalde, "la voluntat Ús recuperar el mercat ambulant dels dimecres i dissabtes al centre com mÚs aviat millor. Hem estudiat la possibilitat de retornar el mercat al centre aprofitant, entre d'altres espais, la plaša Major, el carrer de Bayarri i aquest tram convertit en zona de vianants de la MurÓ". A mÚs, estava previst iniciar aquesta setmana les obres de reparaciˇ del ferm al carrer de Ramˇn y Cajal, el vial que dona accÚs a l'aparcament de la plaša Major, "per la qual cosa pensÓvem que mantenir tallada la MurÓ ens podia facilitar aquests treballs".

No obstant aix˛, en aquests moments, l'equip de govern ha decidit procedir a obrir la MurÓ almenys entre setmana. Els motius, segons detalla Benlloch, sˇn que "la normativa en matŔria de mercats ambulants a l'aire lliure ens continua obligant a controlar aforaments i per aix˛, ara com ara, Ús impossible retornar el mercat ambulant a la zona centre". A mÚs, "per causes extraordinÓries, l'empresa local adjudicatÓria de les obres de reparaciˇ per a solucionar els desperfectes del carrer de Ramˇn y Cajal no podrÓ comenšar les obres aquesta setmana sinˇ que arrancaran a la fi d'agost o principis de setembre".

Davant aquestes circumstÓncies, hui mateix l'alcalde ha procedit a iniciar l'expedient per a obrir de nou al trÓnsit l'avinguda de la MurÓ, almenys entre setmana. Es prohibirÓ l'estacionament en aquesta, ˙nicament es permetrÓ la cÓrrega i descÓrrega, de manera que es puga facilitar el tall puntal per a afavorir els caps de setmana o esdeveniments concrets culturals, esportius o econ˛mics.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es