Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real compta amb un nou pavelló Joan Baptista Llorens a cost zero per a la ciutat gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, el Villarreal CF i l'Orde de Pares Carmelites

tornar Imprimir

dijous, 6 d'agost de 2020

Esports, Sala de premsa, Ajuntament

Visita al nou pavelló Joan Baptista Llorens_3

Vila-real compta amb un nou pavelló Joan Baptista Llorens a cost zero per a la ciutat gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, el Villarreal CF i l'Orde de Pares Carmelites

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha destacat hui durant la seua visita al nou pavelló poliesportiu Joan Baptista Llorens que "la col·laboració entre l'Ajuntament, el Villarreal CF i l'Orde de Pares Carmelites ha fet possible que aquesta nova infraestructura siga ja una realitat a cost zero per a les arques municipals". L'alcalde ha estat acompanyat pel president del Villarreal CF, Fernando Roig, i el responsable de l'Orde de Pares Carmelites a Vila-real, el pare David Oliver, a més del regidor d'Esports, Javier Serralvo; el regidor de Territori, Emilio M. Obiol; tècnics municipals i representants del Villarreal CF, del col·legi Verge del Carme i de l'empresa constructora DFC Alviben.

El nou pavelló ha sigut construït en una parcel·la de 3.000 metres quadrats situada al costat del col·legi Verge del Carme, a pocs metres de l'Estadi de la Ceràmica. L'obra ha tingut un cost d'1,7 milions d'euros, assumits íntegrament pel Villarrreal CF a través del conveni subscrit amb l'Ajuntament el juny de 2016 per a l'enderrocament de l'antic pavelló i la urbanització d'una plaça diàfana al costat de l'Estadi de la Ceràmica. Així mateix, el consistori va rubricar a l'agost de 2018 un acord amb l'Orde de Pares Carmelites per a la cessió del terreny, també sense cap cost per a les arques municipals, a canvi que el col·legi Verge del Carme puga fer ús del nou poliesportiu en horari lectiu ja que se situa al costat del recinte d'aquest centre escolar.

Benlloch ha assenyalat que comptar amb aquesta nova infraestructura resulta especialment important en aquest moment per a assegurar l'oferta esportiva del Servei Municipal d'Esports en les condicions que marca la nova normalitat, així com fer possible la pràctica esportiva per als 350 alumnes del col·legi Verge del Carme. "Serà un pavelló per a tota la ciutat però que també gaudiran l'alumnat d'aquest centre, fruit de l'acord entre les tres parts", ha insistit el primer edil, que ha agraït la col·laboració de totes dues institucions. "Amb el Villarreal CF tenim una col·laboració permanent i la nostra ciutat no s'entendria sense el club, que s'ha fet càrrec dels 1,7 milions d'euros que ha costat el nou pavelló, més modern i amb totes les dotacions necessàries", afirma Benlloch, que també valora "l'aposta dels pares carmelites per deixar un llegat per a la ciutat amb la cessió del terreny, en una ubicació excel·lent, al costat del carrer de l'Ermita, en el mateix barri en el qual estava l'antic pavelló". "Vila-real compta amb 5 pavellons, 3 piscines cobertes, 17 camps de futbol, alguna cosa que poques ciutats a Europa tenen, i en nou anys hem multiplicat per tres els metres quadrats d'instal·lacions esportives gràcies a la nostra aposta com a Ciutat de l'Esport", recorda.

Fernando Roig ha subratllat que el projecte "és un exemple de com tres entitats, dues privades i una pública, s'han unit per a fer possible una nova infraestructura per al municipi" i ha apuntat que "tant de bo servisca d'exemple per a molts polítics d'Espanya i que perden la por a la col·laboració entre el públic i el privat".

El pare David Oliver ha manifestat la seua satisfacció per comptar amb aquesta instal·lació "l'ús de la qual serà compartit amb tota la ciutat" i ha valorat que "hem sigut capaços de posar-nos d'acord pensant en les persones, en el bé comú".

La instal·lació ocupa un total de 2.577 metres quadrats construïts. La planta central de l'edifici alberga una pista poliesportiva de 1.600 metres quadrats, amb tres files de graderies, dos vestidors per a equips, dos vestidors per a àrbitres i dos lavabos per al públic. En la primera planta, que ocupa quasi 500 metres quadrats construïts, s'han habilitat dues aules polivalents. A més aquest espai és totalment accessible ja que s'ha instal·lat un ascensor i s'ha construït seguint criteris de sostenibilitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita al nou pavelló Joan Baptista Llorens_1 Visita al nou pavelló Joan Baptista Llorens_2 Visita al nou pavelló Joan Baptista Llorens
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es