Inici

Vila-real activa el Pla municipal de tornada física a l'escola per a atendre les necessitats dels centres educatius de la ciutat

divendres, 7 d'agost de 2020

Vila-real activa el Pla municipal de tornada física a l'escola per a atendre les necessitats dels centres educatius de la ciutat

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que el consistori treballa des de fa setmanes en el Pla municipal de tornada física a l'escola per a donar resposta, en la mesura de les possibilitats de l'Ajuntament, a les necessitats dels centres educatius de la ciutat en aquest inici de curs marcat per la situació de la crisi sanitària. L'equip de govern està en permanent contacte a través de la regidora d'Educació, Aida Beteta, amb els centres de la ciutat i l'alcalde s'ha reunit també aquesta setmana amb directors i directores de col·legis i instituts, tant públics com concertats, per a avançar en la solució a les principals preocupacions i problemàtiques que detecten de cara a aquest inici de curs. Benlloch ha detallat que els cinc eixos de treball d'aquest pla són: espais, conserges, recursos per als col·legis concertats, neteja i seguretat d'accessos.

En matèria d'espais, Benlloch ha assegurat que "per part de l'Ajuntament hem demostrat la nostra predisposició en tot moment d'ajudar en tot el que siga possible" però "ara com ara no és viable situar alumnat en espais municipals per totes les dificultats i la gran inversió que es requeriria per a adaptar els espais i que compliren totes les condicions"; a més, el primer edil ha tornat a recordar que la competència en aquesta matèria correspon a la Conselleria d'Educació. L'alcalde ha lamentat en aquest sentit la política "de cara a la galeria" i de "generar conflicte" per part de Compromís en relació a aquesta cessió d'espais.

Respecte a la falta de conserges per a atendre les necessitats sorgides dels nous protocols per la pandèmia, l'alcalde ha explicat la intenció de l'Ajuntament d'aprofitar els plans d'ocupació anunciats per la Generalitat Valenciana, Avalem Joves + i un pla per a majors de 30 anys que s'han quedat en l'atur a causa de la COVID-19, per a crear una borsa de conserges que permeta donar resposta a aquesta petició dels centres.

Benlloch també s'ha compromés a estudiar alguna línia d'ajudes per a les escoles concertades que necessiten realitzar importants inversions per a adaptar els seus centres "si finalment no reben cap ajuda de la Conselleria o del Govern central". "Espere que finalment arriben aquests recursos per a la concertada des de les administracions competents, però si no és així, no els deixarem tirats", ha remarcat. Així mateix, l'Ajuntament de Vila-real també està estudiant les accions necessàries per a reforçar la neteja dels centres educatius i complir amb tots els protocols que requereix la situació de crisi sanitària.

Finalment, també s'atendrà la petició dels centres de garantir la seguretat en els accessos "atés que enguany s'hauran d'habilitar més entrades i eixides en els centres educatius per a evitar la concentració de xiquets i xiquetes". En aquest sentit, Benlloch ha apuntat que s'intentarà establir un protocol amb Policia Local però "a causa del minvament de plantilla policial, també estem estudiant la possibilitat d'instal·lar algun tipus de tanca en els accessos per a garantir la seguretat dels alumnes a l'entrada i l'eixida". Finalment, l'alcalde també ha assegurat que es garantirà el servei d'autobús públic gratuït i es reforçarà si és necessari, ja que és un servei molt utilitzat pels estudiants.

"Treballarem durant tot el mes d'agost per a donar resposta a aquestes necessitats i que el curs s'inicie de la millor manera possible en els 30 centres educatius de diferents nivells que té Vila-real", ha remarcat l'alcalde, qui ha recordat que "estem en un moment de gran incertesa" per la situació de la crisi sanitària.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es