Inici

Vila-real escomet la neteja de barrancs per a prevenir avingudes i requereix a la CHX que actue en els llits

tornar Imprimir

dijous, 20 d'agost de 2020

Sala de premsa, Serveis públics, Ajuntament

Visita de l'alcalde als treballs de neteja de barrancs_1

Vila-real escomet la neteja de barrancs per a prevenir avingudes i requereix a la CHX que actue en els llits

L'Ajuntament de Vila-real treballa ja en la neteja de barrancs per a prevenir possibles avingudes si es produeixen episodis de gota freda en els pròxims mesos. Aquestes actuacions s'emmarquen en el Pla de xoc dels Serveis Públics (SPV) per la COVID-19 que des de fa setmanes ha desplegat el consistori amb l'objectiu de posar a punt la ciutat per a tornar a la normalitat, dins de les possibilitats que permeta l'evolució de la pandèmia, a partir de setembre.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha realitzat una visita per a comprovar l'avanç dels treballs de neteja en barrancs, unes tasques que desenvolupen els operaris dels SPV i els treballadors del pla d'ocupació de l'atur agrari. El primer edil s'ha desplaçat fins al camí de Bellot en l'encreuament amb el barranc de Ràtils, acompanyat pel regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, i els tècnics responsables d'aquest departament.

"Un dels sis eixos del pla de xoc que hem escomés aquest estiu se centra en la neteja dels barrancs i a preparar el clavegueram en previsió de possibles episodis de gota freda que són molt habituals a la tardor, amb pluges molt intenses en un període de temps molt breu, la qual cosa ens genera tremends problemes si hi ha acumulació de vegetació que dificulta el curs natural de l'aigua en els barrancs", subratlla l'alcalde.

Les labors de neteja es realitzaran en un total de 16 punts en el barranc de Ràtils i el barranc Roig, en els encreuaments amb diferents camins del terme municipal (Ratlla d'Onda, Molí de Llop, Bellot, l'Aljub, Betxí, Masada dels Frares, Artana i les Voltes) per a evitar embossos a causa de l'acumulació de canyes i altres restes de vegetació. En aquests moments les labors es realitzen de manera manual per part dels operaris, encara que en els pròxims dies està prevista l'entrada també de maquinària per a reforçar aquests treballs, que compten amb l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), competent en el manteniment dels llits.

L'alcalde ha apuntat que l'Ajuntament de Vila-real actua "en la mesura de les nostres possibilitats" però "hi ha un problema d'excés de canyar que és competència de la CHX". Per això ha avançat que el consistori requerirà a aquest organisme que efectue les tasques corresponents per a mantenir el llit dels barrancs de manera adequada i que no es desborden en cas de pluges.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de l'alcalde als treballs de neteja de barrancs
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es