Inici

Vila-real col·labora amb la comunitat educativa per a complir els protocols de seguretat i posar a punt els col·legis

divendres, 28 d'agost de 2020

Visita al col·legi Pius XII abans del curs de la COVID-19

L'Ajuntament de Vila-real, a través de les regidories de Serveis Públics i d'Educació, continua treballant durant tot l'estiu en la posada a punt dels col·legis per al retorn de les classes a partir de setembre. Dins del Pla de retorn físic a l'escola, l'alcalde, José Benlloch, ha supervisat hui els treballs realitzats al col·legi Pius XII, al costat de la seua directora, Amelia Aguilella, a més dels regidors d'Educació, Aida Beteta, i SPV, Francisco Valverde. També hi han participat la cap d'estudis, Empar Sánchez, i la secretaria, Ester Blasco.

"Vull felicitar l'equip directiu, les regidories i els conserges, que estan sent una peça fonamental en aquest procés, pel treball realitzat perquè el retorn dels xiquets a l'escola puga desenvolupar-se amb la màxima normalitat possible i en condicions d'absoluta seguretat", assenyala Benlloch, que ha fet extensives també les felicitacions a la resta de centres i als quatre operaris de l'atur agrari assignats a tasques de desbrossament i millora de les àrees verdes dins dels col·legis.

"La tornada al col·le és un tema que ens preocupa molt; per això, des del primer moment, i en contacte continu amb la comunitat educativa, hem articulat un Pla de retorn físic a l'escola en aquelles coses que són de la nostra competència, per a facilitar la volta a les aules amb la màxima seguretat possible i amb tranquil·litat, tant per als escolars com per als pares i mares i els docents", recorda Benlloch. Aquest pla s'ha articulat entorn de cinc eixos fonamentals: conserges, neteja, accessos, espais i ajudes a l'escola concertada, en el cas que siga necessari.

Els conserges assignats als diferents centres de primària han estat col·laborant contínuament amb la comunitat educativa de les seues escoles en l'organització de circuits segurs, distància de seguretat entre les taules i altres mesures i protocols dissenyats pels centres per a garantir un retorn segur a les classes presencials. "Sabem que fa falta més personal auxiliar i de suport per a poder atendre les necessitats sorgides dels nous protocols per la pandèmia", assevera l'alcalde. Per aquest motiu, una de les decisions adoptades per l'equip de govern és destinar els plans d'ocupació, fonamentalment l'Emcorp, que arribaran de la Generalitat a partir d'octubre, per a crear una borsa de conserges que permeta donar resposta a aquesta necessitat de personal en els col·legis.

Al costat del personal de consergeria, i dins el Pla de xoc estival de Serveis Públics, s'han assignat durant tot l'estiu quatre operaris de l'atur agrari per a millorar les condicions dels centres docents, a més de totes les tasques de manteniment, neteja, pintura o reparacions que han sigut necessàries per a posar a punt els centres.

"Serà un curs molt complicat, que comença també amb molts dubtes per als pares i mares. Per això, hem volgut veure de primera mà com estan funcionant els protocols i els objectius que ens vam marcar fa algunes setmanes, en llançar el Pla municipal de retorn físic al col·legi", assenyala. "Amb tota la prudència, estem satisfets del que hem vist. Amb tots els recursos que podem, no hem parat de treballar per a fer aquesta tornada al col·le més fàcil, i sobretot, més segura. Però el nostre suport no acaba ací: les famílies, els escolars i la comunitat educativa han de saber que estarem al seu costat durant tot el curs, actualitzant els protocols i fent les rectificacions que facen falta quan siga necessari", agrega.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita al col·legi Pius XII abans del curs de la COVID-19_1 Visita al col·legi Pius XII abans del curs de la COVID-19_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es