Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Comissió de Convivència amb les Penyes es reuneix aquesta setmana per a abordar la suspensió de casals per la COVID-19

dimarts, 1 de setembre de 2020

La Comissió Informativa Especial per a la Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes es reunirà aquesta setmana amb caràcter extraordinari amb l'objectiu de donar compte als membres de l'organisme del decret de suspensió temporal de les penyes, derivat de les normatives i restriccions fixades per la Generalitat Valenciana en prevenció per la COVID-19. Arran d'aquesta mesura, es debatrà també la suspensió temporal de la mateixa comissió fins que el restabliment de la normalitat permeta tornar a recuperar les reunions als casals.

"La Comissió de Convivència amb les Penyes ha fet, des de la seua creació a principis de 2019, xicotets però importants avanços en la regulació de l'encaix entre les penyes, autèntic motor de les festes, i els veïns, en temes de sorolls, neteja o retirada de residus, entre molts d'altres", recorda la seua presidenta i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez. "No obstant això", puntualitza, "la crisi sanitària per la COVID-19 ens ha obligat a suspendre temporalment les autoritzacions municipals de les penyes, per a evitar situacions de risc que pogueren convertir aquests casals en focus de contagi i en compliment de les noves normatives dictades per les autoritats sanitàries". Aquesta suspensió, que es perllongarà mentre dure la crisi sanitària, porta ara a plantejar un stand by també de la mateixa Comissió, fins que la recuperació de l'activitat que la va motivar puga tornar a la normalitat, una vegada superada la pandèmia.

Amb aquest objectiu, Gómez ha convocat una reunió telemàtica dijous que aborde aquestes dues qüestions i perquè done compte dels últims avanços realitzats en la regulació de la normativa de convivència amb les penyes. En aquesta línia, la coordinadora d'Alcaldia recorda que, abans del confinament i l'estat d'alarma per la pandèmia, la Comissió, formada per representants dels grups polítics, es va reunir amb representants de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i les associacions veïnals, per a recaptar les seues aportacions de cara a l'elaboració d'un informe amb les mesures que caldria adoptar per a millorar la convivència entre penyes i veïns, després de radiografiar la situació dels casals, densitat per zones i evolució de les queixes.

"En aquests moments, amb les penyes desactivades per responsabilitat i prudència davant la situació sanitària, no té sentit mantenir l'activitat de la Comissió. Encara que, per descomptat, la reprendrem només es restablisca la normalitat i puguem recuperar les reunions en penyes i casals que van motivar la seua creació", incideix. El decret de suspensió de les autoritzacions a les penyes -que pren com a base la Resolució de 17 d'agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l'adopció de les mesures establides en l'acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront de la COVID-19-, es va publicar dissabte passat en el Butlletí Oficial de la Província, per la qual cosa està ja plenament vigent.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es