Inici

Benlloch es reuneix amb les AMPA davant l'inici de curs per a atendre les seues demandes i traslladar-los els esforços municipals per a garantir una tornada al col·le segura

dimecres, 2 de setembre de 2020

L'alcalde de Benlloch es reuneix amb les AMPA davant l'inici de curs per a atendre les seues demandes i traslladar els esforços municipals per a garantir una tornada al col·le segura

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora d'Educació, Aida Beteta, han mantingut una trobada amb els representants de les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de la ciutat, per a atendre els seus dubtes i preocupacions davant un inici de curs atípic i "particularment complicat". En la trobada, celebrada a la Casa dels Mundina, Benlloch ha donat compte a les mares i pares de l'esforç realitzat des del consistori per a afavorir una tornada al col·le el més segura i "normal" possible per a l'alumnat. 

"Hem posat tots els nostres recursos a treballar en col·laboració amb la comunitat educativa perquè el retorn a l'activitat docent presencial siga el més segur possible. Sabem que és, en aquests moments, la major preocupació dels pares i mares i també la nostra. Per això, ja a l'estiu vam activar un pla municipal de tornada física a l'escola articulat en cinc eixos: conserges, espais, ajuda a la concertada, accessos i neteja", recorda l'alcalde. "Tots els nostres esforços, en tot allò que és de competència municipal, s'han centrat a garantir la seguretat dels nostres escolars", incideix.

Amb aquest objectiu, la Regidoria d'Educació s'ha posat a la disposició dels col·legis per a atendre les necessitats que pogueren tenir d'espais, per a afavorir la reducció de ràtios i una major distància entre l'alumnat i ha posat els conserges a treballar amb les direccions dels centres per a adequar els espais als nous protocols per la COVID-19. Referent a això, l'alcalde recorda que s'està treballant en l'ampliació de la xarxa de conserges, a través dels beneficiaris dels programes d'ocupació de la Generalitat. "Ampliarem la borsa de conserges, perquè puguen auxiliar els actuals en totes les tasques que comporten els protocols de prevenció, com poden ser els accessos diferenciats als centres", puntualitza. 

"L'Ajuntament no té competències en educació, més enllà del manteniment dels centres, però hem volgut estar en tot moment a la disposició de la comunitat educativa per a ajudar en tot allò que ha sigut possible i hem posat tots els nostres recursos a la disposició d'una tornada al col·le presencial segura", agrega Beteta, que incideix també en les inversions realitzades per a posar a punt els centres en matèries com ara fontaneria o subministraments de sabó per a una correcta higiene de mans. 

"Vivim una situació complicadíssima i tots els centres han hagut d'adaptar els horaris i espais per a garantir al màxim la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes. Una de les principals preocupacions de les famílies és la incertesa que s'ha generat davant l'inici de curs, però ens consta que tots els centres han elaborat el seu pla de contingència i el traslladaran als pares i mares al més prompte possible", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es