Inici

Vila-real completarà les dotacions del CEIP Carles Sarthou amb un pati inclusiu que elevarà a prop 250.000 euros la inversió realitzada per l'Ajuntament des de 2013

dijous, 3 de setembre de 2020

Una visita a les obres de l'aulari d'Infantil del CEIP Carles Sarthou

L'Ajuntament de Vila-real completarà les dotacions del CEIP Carles Sarthou, que en aquest curs estrena un nou aulari d'infantil, amb la construcció d'un pati inclusiu en l'espai que fins ara ocupaven les aules prefabricades. Aquest projecte, que respon a la petició directa de la comunitat educativa del col·legi, es realitzarà per fases i se suma a l'esforç econòmic de prop de 250.000 euros que durant els últims set anys ha realitzat el consistori per a atendre les necessitats del centre escolar i, de manera especial, fer possible la construcció del nou aulari d'infantil, executat per la Conselleria d'Educació.

Com a part del Pla de tornada física a l'escola i per a garantir un entorn més segur i adequat a la situació actual provocada per la pandèmia, l'equip de govern ha assumit els treballs per a l'adequació de l'espai que ocupaven fins ara les aules prefabricades dels alumnes d'infantil. Una zona de gespa i arbratge substituirà el ciment i "en futures fases treballarem de la mà de la comunitat educativa del col·legi per a crear un pati inclusiu, seguint el model d'escola viva, amb molt de protagonisme al desenvolupament motriu i sensorial dels xiquets i xiquetes i a la sostenibilitat", ha explicat la regidora d'Educació, Aida Beteta. De moment el consistori ha destinat uns 11.000 euros a aquests primers treballs, que es completaran amb fases posteriors de condicionament d'aquest pati.

De la mateixa manera, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha recordat "el treball realitzat pel consistori des que el 2012 vam haver de traslladar els alumnes de l'antic aulari d'infantil, que es trobava en un edifici fora del recinte del col·legi i que presentava problemes estructurals, i l'Ajuntament de Vila-real va assumir el cost del lloguer de les aules prefabricades perquè tot l'alumnat estiguera en el mateix recinte del col·legi". Un cost que ha suposat una despesa de 150.000 euros en sis anys per a les arques municipals. Benlloch ha afegit que "quan vam arribar a l'Alcaldia el 2011, el gimnàs del col·legi també es va quedar per acabar i vam haver de reclamar l'obra a la Conselleria, llavors governada pel PP, fins a aconseguir-la".

L'alcalde ha agraït de manera especial a la comunitat educativa del Carles Sarthou la seua col·laboració durant aquest temps així com a l'actual Conselleria d'Educació, que ha invertit 1,4 milions d'euros en la construcció del nou aulari d'infantil. "Aquest Ajuntament s'ha bolcat des del primer moment en el projecte del nou aulari, que ha sigut fruit del model de col·laboració entre administracions que va ser el germen del Pla Edificant, ja que la redacció del projecte del nou aulari ha sigut assumida pel consistori, amb un cost de 60.000 euros, així com també la direcció d'obra ha sigut a càrrec dels nostres tècnics municipals", subratlla l'alcalde.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es