Inici

El col·legi Carles Sarthou estrena un nou aulari d'infantil després de huit anys i una inversió d'1,4 milions d'euros

divendres, 4 de setembre de 2020

Recepció de les obres de l'aulari d'Infantil del col·legi Carles Sarthou

El col·legi públic Carles Sarthou ja compta amb un nou aulari d'infantil, un projecte que compleix les demandes de la comunitat educativa que des de 2012 reclamava la construcció d'unes instal·lacions dignes per a l'alumnat d'infantil dins del mateix recinte del centre educatiu. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat hui en l'acte de recepció de les obres per part de la Conselleria d'Educació, juntament amb el director territorial d'Educació, Alfred Remolar; la regidora d'Educació, Aida Beteta; el regidor de Territori, Emilio M. Obiol; tècnics municipals i de la Conselleria, així com responsables de l'empresa adjudicatària i del col·legi. El projecte ha suposat una inversió d'1,4 milions d'euros (IVA inclòs) per part de la Generalitat Valenciana, als quals se sumen prop de 250.000 euros destinats per l'Ajuntament per al lloguer de les aules prefabricades provisionals que han ocupat els escolars, la redacció del projecte de construcció del nou aulari, així com altres dotacions com el pati inclusiu que el consistori s'ha compromés a executar per fases en l'espai que fins ara ocupaven els mòduls prefabricats.

"Hui és un dia important perquè complim el nostre compromís amb les famílies i l'equip docent del col·legi Carles Sarthou", ha subratllat Benlloch. "Quan el 2012, poc després d'arribar a l'Alcaldia, vam haver de desallotjar els xiquets i xiquetes d'infantil de l'antic aulari que ocupaven -annex a l'edifici de l'antiga Estacioneta de la Panderola- per problemes de l'edifici, ens vam posar a treballar immediatament per a buscar una solució sempre en consens i diàleg amb la comunitat educativa del centre", remarca l'alcalde. "Primer, per a assegurar que els escolars pogueren reubicar-se en el mateix recinte que la resta d'alumnat de primària, instal·lant aules prefabricades el lloguer de les quals va haver d'assumir l'Ajuntament perquè la Conselleria, llavors governada pel PP, no se'n va fer càrrec; i després, treballant per a aconseguir la construcció d'un nou aulari digne i amb totes les dotacions per a una educació pública de qualitat", insisteix l'alcalde.

Amb l'arribada del Govern del Botànic el 2015 l'Ajuntament va aconseguir que aquest projecte es convertira en prioritari per a la Conselleria d'Educació i totes dues administracions han treballat braç a braç per a fer-ne possible l'execució. Benlloch ha mostrat el seu agraïment al departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà i ha recordat que l'aulari d'infantil del col·legi Carles Sarthou ha sigut fruit del model de col·laboració entre administracions que va ser el germen del Pla Edificant, ja que la redacció del projecte i la direcció d'obra del nou aulari ha sigut assumida pel consistori.

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció de les obres de l'aulari d'Infantil del col·legi Carles Sarthou_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es