Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real sol·licita a la Generalitat plans d'ocupació per valor de 711.000 euros per a donar treball a prop de 50 persones aturades

dissabte, 5 de setembre de 2020

L'Ajuntament de Vila-real ha sol·licitat tres plans d'ocupació impulsats per la Generalitat Valenciana amb l'objectiu d'aprofitar els programes de l'Administració autonòmica per a oferir una eixida laboral a veïns i veïnes en situació de desocupació. En concret, la Regidoria d'Economia que dirigeix l'edil Xus Madrigal ha tramitat tres sol·licituds per valor total de 711.000 euros per a accedir als programes Emcorp, Avalem Joves i Avalem Experiència amb els quals s'aspira a poder donar treball a prop de 50 persones desocupades.

De moment, el consistori ja ha rebut l'aprovació del programa Emcorp, amb una inversió de 126.000 euros, per a ocupar 11 persones majors de 30 anys en el departament de Serveis Públics. En aquest cas, els beneficiaris començaran a desenvolupar les seues tasques el 15 d'octubre durant un període de sis mesos. La Generalitat ha confirmat a l'Ajuntament que sufragarà 117.000 euros mentre que el municipi només haurà d'aportar 8.750 euros.

D'altra banda, l'Ajuntament de Vila-real opta al programa Avalem Experiència, una iniciativa llançada per la Generalitat dirigida a persones desocupades majors de 30 anys que hagen perdut el seu treball durant l'estat d'alarma per la pandèmia. Per a aquest pla s'han sol·licitat 255.000 euros, dels quals l'Ajuntament només aportaria 6.000 euros, amb la finalitat de contractar 24 persones durant sis mesos, la funció dels quals serà principalment la de realitzar labors de suport als centres educatius de la ciutat com a conserges, tal com ja va anunciar l'alcalde, José Benlloch.

El tercer dels programes sol·licitats per Economia és el pla Avalem Joves, per a menors de 30 anys, amb el qual es preveu donar una oportunitat laboral a 14 persones durant un any. La quantitat sol·licitada per l'Ajuntament és de 330.000 euros, dels quals el consistori aportaria 51.500 euros. En tractar-se de plans impulsats des de la Generalitat Valenciana, la selecció dels beneficiaris es realitzarà per part del servei d'ocupació autonòmica i l'inici dels programes Avalem Joves i Avalem Experiència està previst per a l'1 de desembre.

"En un moment especialment difícil com l'actual, amb una crisi econòmica derivada de la pandèmia per COVID-19, aquest equip de govern està treballant al màxim per a aprofitar totes les oportunitats de plans d'ocupació, ja que lamentablement com a Ajuntament no tenim capacitat de crear plans propis", recorda Madrigal, que incideix en el fet que "les dificultats econòmiques del consistori no sols es deriven de l'herència urbanística del Partit Popular, que és una llosa que encara hem d'arrossegar, sinó que a aquests problemes s'han sumat els imprevistos per la COVID-19 i els desequilibris pressupostaris". "A diferència de 2011, quan governava el PP en la Generalitat en plena crisi econòmica, l'actual Govern del Botànic sí que ens brinda oportunitats a través de plans d'ocupació per als quals l'Ajuntament a penes haurà d'aportar un 10% del finançament total", conclou Madrigal, que insisteix que la selecció dels beneficiaris de tots aquests programes correspon a la Generalitat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es