Inici

Vila-real reforça la neteja en els col·legis amb més personal i horaris per a garantir la seguretat per la COVID-19

diumenge, 6 de setembre de 2020

Reforç de neteja en col·legis per a l'inici de curs

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Públics, reforça aquest curs el servei de neteja en els col·legis amb l'objectiu de garantir la màxima seguretat als centres enfront dels riscos per la COVID-19. D'aquesta manera, al contracte anual de neteja en col·legis que manté el consistori, se suma aquest curs un reforç de quasi el 20% durant l'horari lectiu per a fer front a les noves necessitats derivades de la pandèmia. "Hem estat negociant aquest estiu amb l'empresa perquè intensifique les tasques de neteja i desinfecció dels col·legis, en les quals invertim anualment 750.000 euros, perquè aquest retorn a les aules siga segur per als nostres escolars i per a la comunitat educativa.

Per això, dins del Pla municipal de tornada física al col·legi impulsat per l'alcalde, José Benlloch, s'ha negociat un contracte extraordinari que reforçarà encara més les tasques de neteja mentre es mantinguen les circumstàncies de la pandèmia", detalla el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. Aquest nou contracte suposarà incrementar fins als 82.000 euros el desemborsament mensual del consistori en la neteja dels col·legis, amb una despesa extraordinària d'uns 12.000 euros al mes.

Actualment, els treballs de neteja en centres docents, adjudicats a l'empresa Fovasa, abasten tasques de neteja i desinfecció en banys, superfícies de suport com ara baranes, interruptors, taules o tiradors, escombratge i fregat de sòls, entre d'altres, abans de l'entrada de l'alumnat i a la finalització de les classes, de manera que el personal de neteja no coincideix habitualment amb el personal docent i l'alumnat. El contracte de reforç, amb el qual es pretén donar cobertura a les recomanacions de la Conselleria en matèria de prevenció de la COVID-19, suposarà la contractació de més personal per a la neteja durant l'horari escolar, principalment dels banys i de la sala COVID, si fora necessari, després del seu ús.

A més de la neteja i desinfecció dels col·legis, el Pla municipal de tornada física a l'escola ha incorporat durant tot l'estiu altres quatre eixos: la seguretat en els accessos, els conserges -que s'ampliaran amb els pròxims plans d'ocupació de la Generalitat- i l'ajuda a la concertada o l'habilitació d'espais en cas que fora necessari. "L'Ajuntament de Vila-real, dins de les nostres possibilitats i competències, que es limiten al manteniment dels centres, el personal de consergeria i els processos d'escolarització, hem posat tots els nostres recursos a la disposició de la comunitat educativa, treballant braç a braç durant tot l'estiu perquè la tornada al col·le siga segura per als escolars i el més normal possible, dins de les actuals circumstàncies", valora l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

Reforç de neteja en col·legis per a l'inici de curs_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es