Inici

Més de 8.600 alumnes tornen des de hui a les aules a Vila-real en un inici de curs marcat per l'esforç per a garantir la màxima seguretat i normalitat possibles

dilluns, 7 de setembre de 2020

Inici del curs escolar 2020-2021

Els centres educatius de Vila-real han començat a rebre des de hui els 8.621 alumnes dels col·legis i instituts de la ciutat que s'incorporen a les classes en una tornada al col·le marcada per l'esforç per a garantir la màxima seguretat i normalitat possibles en aquesta situació de crisi sanitària. L'Ajuntament de Vila-real, seguint el Pla municipal de tornada física a l'escola, ha treballat durant tot l'estiu per a donar resposta a les necessitats dels centres educatius en la seua tornada a les classes.

Des de hui, dilluns 7 de setembre, i al llarg de la setmana, s'hi aniran incorporant els 8.621 alumnes matriculats en el curs 2020-2021. El total d'alumnat del municipi està dividit en els diferents nivells educatius: 1.418 xiquets i xiquetes en educació infantil, 3.040 en educació primària, 2.430 estudiants en educació secundària, 1.034 en batxillerat i 699 en formació professional. Un inici de curs marcat per la necessitat de complir les mesures de prevenció establides per les autoritats sanitàries a causa de la COVID-19, en les quals l'Ajuntament de Vila-real, malgrat les limitades competències municipals en educació, ha estat treballant a través del Pla municipal de tornada física a l'escola i "hem ajudat en tot allò que ha sigut possible, posant tots els nostres recursos a la disposició d'una tornada al col·le presencial segura", tal com ha assenyalat la regidora d'Educació, Aida Beteta.

Els cinc eixos d'aquest pla han sigut facilitar espais per als centres que ho han requerit; garantir la seguretat en els accessos; garantir ajudar les escoles concertades en el cas que fora necessari; ampliar la plantilla de conserges mitjançant els pròxims plans d'ocupació de la Generalitat Valenciana per a donar resposta a les necessitats de personal auxiliar als centres; i reforçar la neteja dels col·legis, complint així els protocols de prevenció sanitaris. De fet, el consistori ha activat ja el nou contracte per al reforç de neteja que implicarà una inversió extraordinària de 12.000 euros mensuals, i s'eleva fins als 82.000 euros al mes la despesa en aquestes tasques de neteja i desinfecció, amb més personal i ampliació dels treballs en horari lectiu per a evitar riscos per la pandèmia.

Per part seua, la Generalitat Valenciana, que és l'òrgan competent en aquest àmbit, ha realitzat una dotació extraordinària de 250.940 euros per a Vila-real, dels quals ha destinat 170.961 euros per a despeses de funcionament ocasionades per la COVID-19 i 79.079 euros per a l'organització d'activitats extraescolars. A més, ha reforçat la plantilla del professorat, per a la qual cosa ha contractat 31 docents per als centres públics i concertats del municipi.

Cal assenyalar que en la reunió del Consell Escolar Municipal celebrada la setmana passada i en consens amb tots els integrants d'aquest òrgan, s'ha decidit suprimir enguany l'habitual visita oficial dels representants municipals el primer dia de tornada a les aules, a causa de les circumstàncies especials d'aquest inici de curs, i per a evitar qualsevol distorsió en aquesta primera jornada en la qual la prioritat ha sigut activar els nous protocols de funcionament. Amb tot, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, té previst visitar al llarg del mes de setembre els diferents centres educatius per a fer seguiment de les mesures de seguretat i prevenció adoptades durant el començament de les classes i atendre les necessitats que puguen anar sorgint. En aquest sentit, l'alcalde ha agraït especialment "el treball i implicació d'equips directius i docents, així com la comprensió i col·laboració de les famílies, en aquest inici de curs tan complicat", i ha valorat també el "reforç per part de la Generalitat Valenciana per a una tornada al col·le amb garanties de seguretat".

Galeria multimèdia

Imatges

Inici del curs escolar 2020-2021_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es