Inici

Vila-real planteja al Consorci del Millars un contracte de reforç per a millorar el manteniment del paratge protegit

dijous, 10 de setembre de 2020

Desperfectes al paisatge protegit del Millars a la Ruta Botànica de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real ha plantejat en la Junta de Govern del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars la realització d'un estudi per a contractar un reforç específic del manteniment i la reparació de desperfectes detectats en el paratge en els últims mesos. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha participat aquesta setmana en la reunió d'aquest òrgan, en el qual estan representats els ajuntaments de Vila-real, Borriana i Almassora, així com la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, i ha transmés la necessitat de dur a terme aquesta contractació específica "ja que els danys ocasionats en el paratge en els últims mesos excedeixen l'actual contracte de manteniment". Així mateix, ha recordat que la "la Ruta Botànica de Vila-real és una de les més concorregudes del paratge i necessita una major inversió en manteniment".

Benlloch ha apuntat com a causes dels desperfectes detectats en el paratge -tant des del punt de vista ambiental com en mobiliari i senyalística- els efectes de les riuades i temporals, la mort d'arbres afectats per la grafiosi, a més de l'increment de la pressió per part dels usuaris del paratge des de l'inici de la pandèmia, per un major ús d'aquest com a espai d'oci i pràctica esportiva. Així mateix, també ha assenyalat el problema del vandalisme, davant el qual el consorci ja ha adoptat mesures durant aquest estiu amb la contractació d'un servei especial, complementari a la vigilància de la Guarderia Rural, i que també ha actuat per a evitar el bany en zones perilloses del riu.

L'alcalde ha agraït "la bona voluntat dels membres del consorci per a realitzar aquest estudi i valorar el reforç del manteniment" i ha remarcat que "si en alguns punts del paratge hi ha deficiències no són per una falta d'actuació, sinó perquè s'han produït danys que excedeixen l'objecte del contracte de condicionament actual i per això plantegem mesures per a solucionar-ho".

Galeria multimèdia

Imatges

Desperfectes al paisatge protegit del Millars a la Ruta Botànica de Vila-real_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es