Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Benlloch supervisa la reobertura d'instal·lacions esportives, que estaran totes operatives a partir de l'1 d'octubre

dissabte, 12 de setembre de 2020

L'alcalde visita les instal·lacions esportives reobertes amb els protocols per la COVID-19_3

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha realitzat una visita aquesta setmana a les instal·lacions esportives municipals que ja acullen entrenaments de clubs locals des de la primera setmana de setembre, seguint el procés de desescalada del Servei Municipal d'Esports (SME), que compta amb protocols de prevenció per la covid-19 avalats per la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València.

L'alcalde, acompanyat pel regidor d'Esports, Javier Serralvo, ha supervisat el funcionament d'aquests protocols durant un entrenament del club de futbol Esportiu Vila-real a la Ciutat Esportiva Municipal i durant una sessió del club de bàsquet femení Vila-real Bàsquet Club a les instal·lacions del pavelló Bancaixa. Benlloch ha assegurat que "estem en un moment molt complicat i la seguretat absoluta és molt difícil però, per part nostra, a través de l'SME, hem treballat tot l'estiu per a reobrir les instal·lacions esportives amb les màximes garanties i seguretat possibles; ja hem començat amb els entrenaments dels clubs i a partir de l'1 d'octubre estarà tot obert per a donar servei a socis i usuaris de l'SME amb les activitats de la Guia Esportiva d'aquesta temporada".

L'alcalde ha reafirmat l'aposta de Vila-real per la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport, amb prop de 75.000 metres quadrats d'instal·lacions esportives, el triple que fa nou anys. "Per a nosaltres l'esport és salut i també economia, per la qual cosa necessitàvem reactivar de nou la maquinària, però això sí, amb responsabilitat i prudència", ha assenyalat, al mateix temps que ha agraït la col·laboració dels 69 clubs de la localitat. "Som conscients que en aquests moments hi ha moltes restriccions en tema d'aforaments o presència de mares i pares en els entrenaments, per exemple, però hem volgut ser prudents i a poc a poc, si tot va bé, anirem permetent més coses", ha afirmat.

El primer edil també ha subratllat l'esforç econòmic extraordinari que suposa per a l'Ajuntament mantenir el 100% de l'oferta esportiva per a aquesta nova temporada aplicant tots els protocols de prevenció per la pandèmia i amb dues noves instal·lacions, el pavelló Joan Baptista Llorens i la piscina d'Aiguasalut, per la qual cosa ha animat a fer-se soci de l'SME. "Són 136 euros a l'any que donen accés a una completa oferta esportiva i és fonamental mantenir el suport dels socis perquè quan tot això passe puguem continuar sent líders com a ciutat de l'esport i puguem continuar tenint unes instal·lacions esportives en perfectes condicions".

Per part seua, Javier Serralvo ha explicat que des del mes de maig s'ha treballat en el protocol per a la reobertura d'instal·lacions esportives, de la mà de la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València. Entre les mesures destaca la separació de zones d'entrada i eixida, presa de temperatura i desinfecció de mans a l'hora d'accedir al recinte, prohibició d'usar els vestidors, obligació d'utilitzar la màscara fins al moment de començar l'activitat, manteniment de les distàncies de seguretat, i un important reforç de neteja i desinfecció; unes mesures que han suposat un cost de 150.000 euros, segons Serralvo. A més, l'edil ha apuntat que els clubs han adoptat també les seues pròpies mesures com la desinfecció del material abans i després de cada entrenament.

Durant la visita, l'alcalde i el regidor han pogut comprovar aquests protocols al costat de Guillermo Prats, director tècnic de l'escola de bàsquet del Vila-real Bàsquet Club, i Santi Barrachina, president de l'Esportiu Vila-real. Tots dos han assenyalat el bon funcionament de totes les mesures de prevenció adoptades des de l'SME i que han permés als clubs reprendre els seus entrenaments aquest mes de setembre.

Galeria multimèdia

Imatges

L'alcalde visita les instal·lacions esportives reobertes amb els protocols per la COVID-19_1 L'alcalde visita les instal·lacions esportives reobertes amb els protocols per la COVID-19_2 L'alcalde visita les instal·lacions esportives reobertes amb els protocols per la COVID-19
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es