Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Benlloch mostra a la consellera d'Agricultura l'alberg per a explorar-ne l'ús com a allotjament per a temporers afectats per la covid-19 durant la campanya de la taronja

dimarts, 15 de setembre de 2020

Visita de l'alcalde i la consellera d'Agricultura a l'Alberg Municipal

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, han visitat aquesta vesprada l'Alberg Municipal, per a valorar les seues possibilitats com a allotjament per a temporers que pogueren requerir ser aïllats pel coronavirus. La visita es produeix després de l'oferiment del primer edil -"el primer" que reben d'aquestes característiques, segons la mateixa consellera- per a facilitar l'aïllament, en cas de ser necessari, d'un col·lectiu especialment vulnerable pel seu alt grau de mobilitat. Benlloch i Mollà han estat acompanyats pel regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Sostenibilitat, José Ramón Ventura Chalmeta, i pel director general de Desenvolupament Rural, David Torres.

L'alcalde ha mostrat a la consellera el recinte, que compta amb una capacitat de 44 llits i que en les últimes setmanes s'ha posat a punt a través del Pla de xoc especial dels Serveis Públics, per si fora necessari utilitzar-ho per a aïllar temporers en cas de contagis de covid-19 amb motiu de la campanya de recollida de la taronja. "Des de l'inici de la pandèmia, l'Ajuntament de Vila-real s'ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries i la Generalitat per a ajudar en tot allò que estiga a les nostres mans", ha recordat l'alcalde, que ha afegit que "el millor exemple és que immediatament vam cedir el Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar de l'Hospital de la Plana, un edifici pagat amb els diners de tots els valencians i valencianes; un monstre de 28 milions d'euros que el 2011 vam rebre buit de contingut i al qual vam haver de donar viabilitat el 2014, amb un conveni pel qual l'Ajuntament assumia la seua gestió, pendent encara de renovar". El CTE ha sigut cedit de nou a l'hospital davant possibles rebrots de la pandèmia.

"Ara ens preocupa la situació en què es puguen trobar les persones que venen a treballar en la campanya de recol·lecció de la taronja, ja que aquests temporers són població vulnerable en aquest moment de pandèmia perquè molts venen d'altres zones i comparteixen residència durant el temps que estan treballant al nostre camp", valora Benlloch. L'alcalde ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament "d'ajudar en tot el que es puga perquè la campanya citrícola es puga desenvolupar amb la major normalitat possible i no es veja afectada per la covid-19, després de successives campanyes desastroses i que han posat en joc la viabilitat i futur de la nostra agricultura". Així mateix, ha recalcat que "en aquest moment la prioritat és la salut de les persones i per això hi posem tots els recursos possibles per a lluitar contra la pandèmia".

Per part seua, la consellera d'Agricultura ha agraït l'oferiment al consistori. "És la primera instal·lació d'aquest tipus que es posa a la disposició de la Conselleria i veiem que reuneix totes les condicions per a poder servir de suport en cas que temporers de la taronja puguen veure's afectats per la covid-19", assenyala Mollà. La responsable autonòmica ha destacat que les instal·lacions de l'alberg "compleixen tots els requisits que necessitem per a poder acollir temporers i garantir així que la campanya de la taronja puga desenvolupar-se amb la major normalitat, com s'han desenvolupat altres campanyes agrícoles a la Comunitat". "Donem per fet que comptem, doncs, amb aquesta solució habitacional", apunta Mollà, que afegeix que, en cas que en siga necessari l'ús, sempre seguint les directrius de Sanitat, la Conselleria d'Agricultura es faria càrrec de la manutenció i costos de l'allotjament dels temporers. "Al municipi de Vila-real no li costarà diners; simplement faran una gran labor solidària", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de l'alcalde i la consellera d'Agricultura a l'Alberg Municipal_1 Visita de l'alcalde i la consellera d'Agricultura a l'Alberg Municipal_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es