Inici

Les obres en Ramón y Cajal arranquen dilluns, de la mà d'una empresa local, per a millorar l'accés al centre

tornar Imprimir

dissabte, 19 de setembre de 2020

Mobilitat, Sala de premsa, Serveis públics

Tall de trànsit al carrer Ramón y Cajal

Les obres en Ramón y Cajal arranquen dilluns, de la mà d'una empresa local, per a millorar l'accés al centre

Les obres reparació del carrer de Ramón y Cajal arranquen aquest dilluns per a millorar l'accés al centre de la ciutat i la seguretat d'aquest tram de via d'entrada al pàrquing de la plaça Major. Els treballs, que s'han demorat més del que es preveia en atenció al model de suport a l'empresa local, duraran al voltant d'un mes i, durant la seua execució, s'ha habilitat un accés alternatiu a l'aparcament subterrani per a minimitzar l'impacte al centre.

"A causa del pas del temps, les pluges i el trànsit pesat que ha fet ús del ferm durant aquests anys per a accedir a la plaça Major, el tram de carrer sobre el qual ara actuem estava molt deteriorat", recorda el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde. L'obra que arranca dilluns, amb un cost de 27.000 euros, ha sigut contractada amb l'empresa Alviben, una firma local amb la qual els SPV col·laboren de manera assídua, dins del model d'aposta per l'empresa local implementat a Vila-real des de 2011.

"Hem col·laborat també amb la Regidoria de Territori i l'àrea de Mobilitat perquè els treballs -que no han pogut iniciar-se abans per donar suport a l'empresa local, donades les dificultats de la firma per iniciar les obres durant la pandèmia, i per les incidències en un edifici del carrer- tinguen el mínim impacte possible a la zona centre", incideix Valverde. Amb aquest objectiu, el Departament de Mobilitat ha dissenyat i ha senyalitzat un itinerari alternatiu d'accés al pàrquing de la plaça Major, que compta també amb l'acord de la concessionària. En concret, l'entrada a l'aparcament es farà per Pius XII, Josep Ramon Batalla i Raval del Carme, des d'on s'accedirà a la zona per a vianants de la plaça.

Les obres consisteixen en la reparació de la franja central del paviment de llamborda del carrer de Ramón y Cajal, entre l'avinguda de la Murà i la plaça, en un tram de poc més de 50 metres i un ample de 5,50 metres. En la seua execució, es reutilitzarà el material existent i es renovarà la base del paviment de llamborda, amb un tipus de material més resistent que l'actual. També es millorarà l'actual sistema de pilons. "El projecte millorarà notablement l'entrada al centre de la ciutat i s'ha pensat sobretot per a garantir la seua durabilitat, tenint en compte el pas de camions de gran tonatge que sol donar-se en aquest vial d'accés a la plaça Major", detalla Valverde.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es