Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real dona suport a la Federació de Tir i Arrossegament per a obtenir la declaració de Bé d'Interés Cultural

dimarts, 22 de setembre de 2020

La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, traslladarà demà a la Junta de Portaveus la proposta de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana perquè aquesta modalitat esportiva tradicional siga declarada Bé d'Interés Cultural. "L'Associació Cultural Esportiva de Tir i Arrossegament i Competicions Hípiques de Vila-real ens ha fet arribar aquesta proposta perquè una activitat amb tant d'arrelament en la nostra ciutat reba el reconeixement i la protecció que mereix. Per això, hem decidit traslladar la iniciativa a la resta de grups municipals i així poder recaptar el màxim de suports", assenyala.

La proposta de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana recorda que l'arrelament d'aquesta tradició es remunta als anys 30 del passat segle, de la mà del tractant de bestiar Ramón Tamarit, el Morrero de Meliana. Hui, quasi un segle després, els concursos de tir i arrossegament continuen presents en la majoria dels municipis de la Comunitat, segons l'entitat, que considera que es tracta d'un llegat de la identitat i la cultura agrícola valencianes. A Vila-real, l'Ajuntament ha mostrat sempre el suport a aquesta tradició, amb un conveni amb l'Associació Local de Tir i Arrossegament de 3.000 euros el 2020.

"El tir i arrossegament és una mostra molt significativa de la cultura popular valenciana, que des de la Regidoria de Tradicions, com no podia ser d'una altra manera, secundem i treballem per a la seua valoració. Per això, estarem de nou al costat de l'entitat en la seua iniciativa d'aconseguir la declaració de BIC. Per a aconseguir-ho, és important també sumar forces amb els diferents grups amb representació municipal", conclou Samblás.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es