Inici -> └rees -> Agricultura -> NotÝcies d'agricultura

Benlloch convoca el Consell Agrari per a posar en contacte el sector amb les autoritats sanitÓries en l'inici de la campanya

tornar Imprimir

dimecres, 23 de setembre de 2020

Agricultura, Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch convoca el Consell Agrari per a posar en contacte el sector amb les autoritats sanitÓries en l'inici de la campanya

L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, i el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transiciˇ Ecol˛gica, EnergŔtica i Medi Ambient, JosÚ Ramˇn Ventura Chalmeta, han convocat el sector agrari local per a abordar l'inici de la campanya citrÝcola en les condicions i protocols de la covid-19. El Consell Agrari Local se celebrarÓ demÓ a la Casa dels Mundina -habilitada pel consistori com a local de reunions a travÚs del Pla de desescalada de la participaciˇ social- i comptarÓ per primera vegada amb la participaciˇ del director territorial de Salut P˙blica de Castellˇ, Josep TrullÚn, per a informar sobre els protocols i aclarir els dubtes del sector.

"L'Ajuntament de Vila-real ha estat sempre al costat dels nostres agricultors, una Órea que representa el nostre passat, per˛ tambÚ el nostre present i el nostre futur, i per la qual sentim una especial sensibilitat", detalla Benlloch. Dins d'aquesta preocupaciˇ constant, l'alcalde ha volgut convocar el principal organisme de participaciˇ agrari de la ciutat i posar en contacte magatzems, comeršos, agricultors i cooperatives directament amb les autoritats sanitÓries perquŔ, a instÓncies del primer edil, puguen traslladar-los els diferents protocols i mesures de seguretat aplicables al sector. Entre altres accions, Benlloch tambÚ informarÓ en la reuniˇ de l'acord aconseguit amb la Conselleria d'Agricultura perquŔ puga utilitzar-se l'Alberg Municipal com a allotjament per a temporers que puguen veure's afectats per la covid-19, sense requerir assistŔncia sanitÓria. "Com ja vam fer amb el CTE, que estÓ a la disposiciˇ de les autoritats sanitÓries per al seu ˙s com a hospital auxiliar, hem condicionat l'Alberg Municipal i n'hem bloquejat l'˙s perquŔ puga servir de soluciˇ residencial a temporers que vinguen de fora i que requerisquen un a´llament no hospitalari. D'aquesta manera, volem atendre un colĚlectiu especialment vulnerable i donar soluciˇ a una de les preocupacions plantejades pel sector en l'inici de la campanya", valora.

"Des de l'Ajuntament, i en particular tambÚ a travÚs de la Regidoria d'Agricultura, hem estat en contacte permanent amb les nostres entitats agrÓries per a canalitzar els seus dubtes i preocupacions i, a pesar que no Ús una competŔncia municipal, tractar d'ajudar en tot el que ens ha sigut possible. Sobretot de cara a una campanya que es preveu positiva, desprÚs de massa temporades consecutives desastroses per al sector", apunta Benlloch. En aquesta lÝnia, tant l'alcalde com Chalmeta recorden la participaciˇ de l'Ajuntament en la Plataforma per la Dignitat de l'Agricultor i les diferents manifestacions i reunions amb la Generalitat en les quals ha pres part. "Dins d'aquesta preocupaciˇ constant, hem considerat interessant poder posar en contacte les organitzacions agrÓries amb els professionals de salut p˙blica perquŔ, ara que arranca una campanya singular que, sens dubte, estarÓ marcada per la covid-19, puguen conÚixer de primera mÓ els protocols i traslladar els seus dubtes sobre aquest tema", valora l'alcalde.

No Ús la primera vegada durant la pandŔmia que l'Ajuntament reuneix el sector agrari per a abordar la situaciˇ. Referent a aix˛, Chalmeta recorda que durant el confinament ja es va celebrar un Consell Agrari Local de manera telemÓtica, per a abordar les diferents mesures aplicables durant l'estat d'alarma i la desescalada. "Ara, davant una campanya que s'espera bona, Ús important tambÚ que les entitats agrÝcoles coneguen i debaten les noves circumstÓncies en les quals s'haurÓ de desenvolupar la temporada", agrega. El responsable municipal d'Agricultura ha volgut tambÚ obrir el Consell de demÓ a la participaciˇ de les entitats que puguen estar interessades, encara que no formen part de l'organisme o hi estiguen convidades. Per a fer-ho, hauran de posar-se en contacte prŔviament amb la Regidoria d'Agricultura.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es