Inici

Vila-real reforçarà els protocols anticovid en els col·legis amb major subministrament de materials d'higiene

dilluns, 28 de setembre de 2020

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat dijous que ve els directors dels centres docents de la ciutat per a abordar el desenvolupament de les primeres setmanes de curs i traslladar als col·legis les mesures de reforç de la neteja i desinfecció, dins dels protocols anticovid, en les quals ja treballa el consistori. "A pesar del reforç en el servei de neteja que hem implementat enguany, em consta que està havent-hi algunes dificultats en el subministrament d'alguns materials d'higiene i ja estem treballant des de les regidories de Sanitat i Serveis Públics per a millorar la dotació", assenyala Benlloch.

"Han passat ja més de tres setmanes des de l'inici del curs i és moment de fer un primer balanç de com estan funcionant els protocols i com s'està desenvolupant l'activitat als centres docents en les circumstàncies especials que ens ha imposat la pandèmia", apunta l'alcalde. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha convocat tots els directors i directores dels centres educatius de Vila-real per a conéixer al detall el desenvolupament d'aquestes primeres setmanes de classes.

"Des de l'inici del curs, estem en permanent contacte amb els equips directius dels centres per a fer un seguiment de les necessitats i problemàtiques que van sorgint, per a així anar adaptant-nos a les circumstàncies en una situació que és completament inèdita per a tots", valora Benlloch, que recorda que aquest estiu s'ha posat en marxa el Pla de retorn físic a l'escola per a facilitar el retorn a les aules en les màximes condicions de seguretat.

Una d'aquestes millores serà el reforç dels protocols anticovid en matèria de neteja i desinfecció als centres públics d'infantil i primària, particularment pel que fa al subministrament de sabó i paper de mans. "En aquest inici de curs, i així ens ho han traslladat també els centres, hem vist un ús molt elevat d'aquests materials, que, malgrat l'increment del contracte de neteja en 12.000 euros mensuals, no arriba a cobrir-se completament. Per això, estem ja treballant en l'ampliació dels subministraments perquè les necessitats dels centres estiguen completament cobertes", agrega el primer edil.

El reforç del contracte de neteja dels col·legis ha suposat enguany un increment pròxim al 20%, amb un desemborsament mensual de 82.000 euros. "Amb l'inici del curs, podem veure quines són les necessitats més importants dels centres i les problemàtiques que van sorgint, amb l'objectiu d'anar adaptant el servei a aquestes necessitats i que els escolars puguen acudir a les aules en les millors condicions", conclou Benlloch. La reunió amb els directors persegueix, d'aquesta manera, fer balanç del desenvolupament de les classes i conéixer les impressions dels col·legis per a implementar les millores que, en el marc de les competències municipals, puguen revertir en el benestar, seguretat i educació de l'alumnat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es