Inici

Vila-real activa un nou contracte de manteniment d'asfalt per a donar una resposta àgil a les incidències en vies urbanes i rurals

tornar Imprimir

dijous, 1 d'octubre de 2020

Sala de premsa, Serveis públics, Ajuntament

Presentació del nou contracte de manteniment de vies urbanes i rurals

Vila-real activa un nou contracte de manteniment d'asfalt per a donar una resposta àgil a les incidències en vies urbanes i rurals

L'Ajuntament de Vila-real ha adjudicat un nou contracte de manteniment de calçades de vies urbanes i rurals que permetrà donar resposta de manera més àgil a les incidències que es detecten en la trama viària del terme municipal per a garantir la posada a punt i correcta conservació d'aquesta. Amb un import anual de 435.500 euros, el nou contracte, que tindrà una duració de dos anys, suposarà una inversió de prop d'un milió d'euros, tal com ha destacat l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, durant la presentació d'aquest nou contracte, adjudicat a Becsa-Simetría. L'acte ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva Municipal -on s'ha mostrat una part de la flota de vehicles i maquinària que utilitzarà l'empresa- amb la participació, a més de l'alcalde, del conseller delegat de Becsa-Simetría, Gabriel Batalla; el director general de Becsa-Simetría, Carlos Muñoz, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, entre altres responsables de l'empresa i tècnics de l'Ajuntament.

El nou contracte permetrà actuar amb major celeritat en la reparació i adequació d'incidències en el manteniment i conservació de l'asfalt en vies rurals i urbanes. L'alcalde ha recordat que Vila-real compta amb 150 quilòmetres de camins rurals i 400 carrers, "la qual cosa suposa un gran esforç per al seu manteniment diari, especialment en una ciutat molt dinàmica com la nostra en la qual no hem parat d'ajudar i impulsar la nostra indústria i d'apostar per la diversificació, la qual cosa ens continua situant com la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur".

Benlloch ha explicat que en els últims anys la xarxa viària del terme municipal ha acusat un important desgast "a causa de la dificultat de tirar avant projectes imprescindibles per a l'activitat industrial com per exemple el desenvolupament del polígon de la carretera d'Onda o la falta d'accessos adequats a algunes zones industrials, que han augmentat el trànsit de vehicles pesats per camins rurals i altres vials de la ciutat, ja que els governs anteriors del PP no van invertir tampoc en aquestes millores". En aquest sentit, ha recordat que la ronda Sud-oest -que ja està en construcció- evitarà el trànsit de vehicles pesats per vials urbans i rurals; i ha destacat també que l'actual equip de govern ha invertit prop de 2,5 milions d'euros en millores en àrees industrials i accessos, a més que ultima la reactivació de la urbanització del polígon de la carretera d'Onda.

Aquest contracte compleix el compromís de l'equip de govern amb el Consell Agrari Local per a millorar la xarxa de camins durant aquesta legislatura. En els últims dos anys s'han destinat ja prop de 500.000 euros anuals a projectes d'adequació de vials agrícoles i la previsió és actuar en tota la xarxa viària rural fins a 2023. "Hem invertit molt però necessitàvem un model més àgil per a dur a terme aquestes millores i si no ho hem fet abans ha sigut per les dificultats econòmiques", remarca.

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha subratllat que "a partir de hui tindrem al nostre servei aquesta empresa, que no es dedicarà a fer grans camins o avingudes, sinó que es preocuparà dels xicotets desperfectes per a donar-los una solució ràpida". De fet, una de les primeres accions serà realitzar un pla de xoc fins a final d'any "per a deixar el terme en situació òptima".

Per part seua, el director general de Construcció de Becsa-Simetría, Carlos Muñoz, ha explicat que, a través d'aquest contracte, l'empresa "posarà a la disposició de l'Ajuntament maquinària, plantes de fabricació d'asfalt fixes i capital humà i serveis tècnics". A més, Muñoz ha felicitat el consistori "perquè malgrat la pandèmia ha tret a licitació projectes de conservació que permeten que el patrimoni de tots els ciutadans es mantinga".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del nou contracte de manteniment de vies urbanes i rurals_2 Presentació del nou contracte de manteniment de vies urbanes i rurals_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es