Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'AECC de Vila-real convida la ciutadania a vestir els balcons de rosa amb el seu mocador solidari per al Dia Internacional Contra el Càncer de Mama

dilluns, 5 d'octubre de 2020

Presentació del mocador solidari de l'AECC

L'Associació Espanyola Contra el Càncer de Vila-real (AECC), en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real, prepara una iniciativa solidària per al pròxim 19 d'octubre, amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela; el president de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Vila-real, Paco Bielsa, i la vicepresidenta, Manoli Fuentes, han presentat aquest matí, en roda de premsa, la iniciativa promoguda per l'associació, en la qual es convida tota la ciutadania a vestir de rosa els balcons, amb el mocador solidari de l'AECC. "Ja que no podem realitzar la tradicional marxa solidària, hem decidit dur a terme aquesta iniciativa, perquè pensem que és la millor manera de mostrar empatia cap a les persones que estan patint aquesta malaltia, cap als seus familiars i cap a les persones que hi col·laborem de manera voluntària", ha explicat el president de l'AECC, Paco Bielsa.

El mocador solidari es pot adquirir, per un donatiu de 3 euros, en diferents locals de Vila-real com ara farmàcies, perruqueries, joieries, floristeries, papereries, forns de pa i botigues de roba. Enguany s'hauria celebrat la huitena edició de la marxa solidària contra el càncer, però a causa de les circumstàncies actuals ocasionades per la COVID-19, l'AECC ha decidit adaptar-se a la nova normalitat i realitzar una iniciativa diferent i accessible a tota la població. "Des de l'Ajuntament, i malgrat la situació difícil que estan travessant les entitats socials, volem continuar mostrant el nostre suport a l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Vila-real, per la seua gran labor solidària i per adaptar-se a la nova situació a través d'aquesta iniciativa", ha incidit Álvaro Escorihuela, regidor de Serveis Socials. L'Ajuntament de Vila-real, des de 2016, continua col·laborant amb l'AECC a través del conveni anual, valorat en 20.000 euros, destinats als diferents serveis, activitats i accions socials que duen a terme.

"El nostre objectiu, a més de realitzar aquesta acció social, també és fer una crida perquè les persones que encara no coneguen els nostres serveis sàpien que podem oferir-los informació i ajuda en cas que ho necessiten", ha afirmat Manoli Fuentes, vicepresidenta de l'AECC i pacient oncològica, que ha apuntat la important despesa econòmica que els malalts de càncer han d'assumir en moltes ocasions. Aquesta entitat social, malgrat que en aquests moments no pot oferir l'atenció presencial habitual, continua realitzant el seu programa de primer impacte i atenció personalitzada per via telefònica (609 292333 o 964 912727). A Vila-real, segons l'últim balanç de l'associació, 92 persones han rebut atenció social per part de l'AECC, 39 persones han rebut ajuda econòmica i 14 s'han beneficiat del préstec de material ortopèdic.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es