Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El banc de pisos pont per a emergència social de Vila-real sumarà nou habitatges, amb la incorporació dels quatre pisos adquirits en el concurs de compra directa de l'EVha

dimarts, 13 d'octubre de 2020

Reunió de l'alcalde amb el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit amb el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i han visitat els quatre habitatges que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica va adquirir a la ciutat a través del concurs de compra directa corresponent al 2019. Aquests quatre habitatges, que la Conselleria cedirà a l'Ajuntament, se sumaran als cinc adquirits pel consistori, ampliant a nou el primer banc de pisos pont per a emergència social de la ciutat.

Benlloch ha volgut agrair expressament al vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, el compromís amb els vila-realencs i la diligència en gestionar els acords assolits amb el primer edil en la reunió mantinguda entre tots dos mandataris fa escassament un any. "Tal com es va acordar, s'ha estat treballant amb tota la celeritat possible perquè aquests quatre habitatges adquirits per la Generalitat passen a formar part del nostre banc pilot de pisos pont, de manera que puguem atendre amb molta més agilitat i en millors condicions les necessitats socials d'habitatge derivades d'emergències, de caràcter puntual, mentre es tramita una solució residencial definitiva", recorda l'alcalde. Amb aquest objectiu, els serveis jurídics del consistori estudien ja el model de conveni a signar amb la Conselleria, que suposarà la cessió al consistori d'aquests quatre habitatges. Les residències han sigut adquirides i condicionades per la Generalitat, amb un import global de 400.000 euros. El consistori, per la seua banda, n'assumirà el mobiliari i el manteniment.

"Aquests habitatges, juntament amb els cinc adquirits recentment per l'Ajuntament, formaran el primer banc de pisos pont de Vila-real; una iniciativa que, entre la Generalitat i el consistori haurà suposat una inversió pròxima al milió d'euros, entre compra d'habitatge i la seua posada a punt", valora Benlloch. La intenció del Govern municipal és que, en el primer trimestre del nou any, puga estar plenament operatiu el banc de pisos pont, una "solució residencial per a emergències puntuals i altres funcions socials", puntualitza.

Per part seua, el director general de l'EVha ha destacat "la necessitat d'ampliar el parc públic d'habitatge a través de diferents fórmules, com és el concurs d'adquisició d'habitatges, la segona edició del qual ja està en marxa". A més, en la reunió també s'han plantejat altres mecanismes a l'abast de les administracions locals per a ampliar el nombre d'habitatges públics, com és l'exercici del dret de tanteig i retracte, amb l'objectiu d'oferir-les després en lloguer assequible. Un dret que, fins fa poc temps, només era competència exclusiva de la Generalitat.

En la trobada, Benlloch i Aznar han analitzat les necessitats en matèria d'habitatge en el municipi, on la Conselleria, a través de l'EVha, gestiona altres 43 residències. Des de juliol de 2015, la Generalitat ha invertit 42.000 euros en actuacions de millora i reparacions del parc públic, dels quals 3.000 corresponen a l'atenció de reclamacions i 39.000 euros a la reparació d'habitatges, amb un total de cinc acabades i altres sis en valoració per a la seua pròxima reparació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es