Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real renova el conveni amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny per a buscar solucions innovadores de mobiliari urbà amb la ceràmica com a protagonista

tornar Imprimir

dimecres, 14 d'octubre de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

Visita dels alumnes de l'EASD

Vila-real renova el conveni amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny per a buscar solucions innovadores de mobiliari urbà amb la ceràmica com a protagonista

L'Ajuntament de Vila-real ha renovat per tercer any el conveni de col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) amb l'objectiu de donar eixida al talent creatiu dels estudiants per a la cerca de solucions innovadores de mobiliari urbà, interiorisme i disseny en espais públics. En el marc d'aquest acord, durant el matí de hui un grup d'alumnes de l'EASD de València i Castelló han visitat diferents places, espais públics i edificis singulars de la ciutat per a conéixer el patrimoni, l'arquitectura i les característiques de la trama urbana de Vila-real i poder així plasmar propostes de mobiliari urbà amb la ceràmica com a material protagonista.

En la visita han participat 75 alumnes del grau de Disseny d'Interiors de l'EASD de València i 30 estudiants de l'EASD de Castelló que cursen estudis superiors de disseny d'interiors i de recobriments ceràmics, acompanyats per 8 professors en total. Dividits en quatre grups d'entre 25-30 persones han recorregut la ciutat acompanyats per guies professionals i pel regidor de Turisme, Diego A. Vila, per a conéixer els espais i edificis més representatius del municipi. Aquesta activitat substitueix al taller de dos dies que s'ha realitzat els últims dos anys i que en aquesta ocasió ha hagut de redefinir-se per la situació de la crisi sanitària. La finalitat de la visita és que els estudiants plantegen solucions de mobiliari urbà creatives, versàtils i funcionals utilitzant la ceràmica. La jornada ha finalitzat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner amb una ponència sobre ceràmica tradicional a càrrec de la professora Mila Payá.

L'alcalde, José Benlloch, ha participat en la clausura de la visita i ha destacat l'oportunitat que suposa tant per a Vila-real com per als estudiants de l'EASD el conveni de col·laboració "que ens permet destacar el talent dels joves com a part de la nostra aposta com a Ciutat Educadora, al mateix temps que reforcem la vocació innovadora de Vila-real i fomentem l'ús de la ceràmica en diferents espais per a millorar la nostra ciutat". El conveni es tradueix en una aportació de 12.500 euros per part de l'Ajuntament per a la realització d'aquests tallers anuals, dels quals han sorgit ja projectes de disseny i art efímer en edificis municipals com la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i l'Espai Jove. En aquest últim cas, en breu s'instal·laran les peces d'interiorisme dissenyades pels estudiants amb motiu del taller creatiu realitzat l'any passat i que s'inspiren en el passat de l'edifici com a magatzem de taronges utilitzant materials innovadors com el krion i altres més tradicionals com la fusta o el suro.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita dels alumnes de l'EASD_2 Visita dels alumnes de l'EASD_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es