Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real diploma els joves d'Avalem i enfoca la nova edició a aprofitar les oportunitats dels projectes europeus

dijous, 15 d'octubre de 2020

Jornada Vilaemprén

Els 27 joves del programa Avalem Joves que durant l'últim any han tingut una oportunitat laboral a l'Ajuntament de Vila-real s'han graduat hui durant la Jornada Vilaemprén; una jornada formativa per a fer valer el talent local amb la qual el consistori posa punt i final a aquesta edició del programa d'ocupació subvencionat per la Generalitat Valenciana, amb la vista posada ja en la nova convocatòria que estarà enfocada a aprofitar les futures oportunitats dels projectes europeus.

Aquesta edició d'Avalem Joves ha consolidat el lideratge de Vila-real en l'impuls als plans d'ocupació, amb una inversió de 601.114 euros en aquest programa dedicat a menors de 30 anys, dels quals 93.316 euros han sigut aportats per l'Ajuntament i la resta per la Generalitat Valenciana. Els 27 participants (14 del subprograma Emcuju per a joves qualificats i 13 del subprograma Empuju per a joves sense qualificació) han exercit tasques professionals en 20 departaments municipals. A més, han participat en un programa pioner de formació i creativitat, Genera Innova, amb 20 accions formatives i 9 sessions de creativitat.

Durant la jornada de hui, han presentat els projectes que durant aquest any han desenvolupat entorn de les quatre marques de ciutat: Ciutat de la Ciència i la Innovació, Ciutat Educadora, Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments i Ciutat de la Salut i l'Esport. A més, han rebut el diploma que acredita la seua participació en aquest programa de mans de l'alcalde de la ciutat, José Benlloch. El primer edil ha participat en la clausura de la Jornada Vilaemprén, al costat del regidor d'Economia, Xus Madrigal, i l'edil de Turisme, Diego A. Vila, i ha recordat que Avalem Joves és un programa hereu del projecte Vilabeca, impulsat per l'Ajuntament per a canalitzar el talent jove i generar noves oportunitats laborals per a aquest col·lectiu.

Benlloch ha agraït la labor exercida pels participants en les diferents àrees municipals en un any especialment complicat a causa de la crisi per la covid-19, que ha obligat en molts casos a readaptar les funcions d'aquests joves a les noves necessitats i reptes generats per la pandèmia. En aquest sentit, l'alcalde els ha animat en la cerca de futures oportunitats laborals i ha assenyalat que "en aquest nou escenari generat per la crisi sanitària, tot està per fer i per a vosaltres és un moment de responsabilitat i oportunitat", sobretot per la injecció de fons de la Unió Europea. De fet, l'alcalde ha avançat que l'equip de govern ja perfila una nova edició d'Avalem Joves per a crear un equip de treball únic dedicat a aprofitar les oportunitats que suposaran els projectes europeus per a generar economia i desenvolupar el model de ciutat.

La Jornada Vilaemprén s'ha completat amb una taula redona, titulada "Noves idees, noves oportunitats", amb tres professionals locals que han exposat les seues experiències d'èxit i la seua visió sobre la innovació i l'emprenedoria. Es tracta de Patricia García Llop, cofundadora i CEO de Pandabox, un servei de personal shopper en línia per a bebés i xiquets i xiquetes de fins a 12 anys; Antonio García García, professor de Matemàtiques i Tecnologia en el centre Fundació Flors des de 2004 i impulsor de la robòtica com a eina formativa entre els alumnes del centre. García també és un dels impulsors del concurs Vilabot, en col·laboració amb l'Ajuntament, per a estendre l'ús de la robòtica en els centres educatius de Vila-real. El tercer dels ponents, Miguel A. García Ribes, creador de Nube Tubeless, ha explicat el seu innovador disseny d'un protector de llandes i pneumàtics que es comercialitza en l'àmbit internacional. La jornada s'ha retransmés en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Vila-real i de Clar! Televisió.

Galeria multimèdia

Imatges

Jornada Vilaemprén _1 Jornada Vilaemprén _2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es