Inici

El Consorci del Millars aprova una nova APP per a donar a conéixer el paisatge protegit

dijous, 15 d'octubre de 2020

Senda del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars

La senda PRCV438, que recorre el Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars comptarà amb una aplicació mòbil de senyalística intel·ligent i interactiva que oferirà als caminants una nova experiència per a conéixer la biodiversitat de fauna, flora, el patrimoni hidràulic, els jaciments arqueològics i els llocs més significatius de l'entorn del traçat. La Junta de Govern del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Almassora i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha aprovat aquest nou projecte que suposarà un salt qualitatiu en la difusió del paratge natural per a tots els caminants i senderistes que recorren la senda homologada.

El sistema de senyalització intel·ligent permetrà, mitjançant un sistema Bluetooth de baixa energia, tenir a la mà tota la informació i detalls del recorregut que s'està realitzant. L'aplicació oferirà de manera senzilla diferents temàtiques sobre el paisatge protegit. El grau de precisió permetrà accedir a informació pràctica de cada lloc i a les dades més significatives de cada espai pel qual es transita. L'objectiu és també reduir el nombre d'elements físics que puguen distorsionar el paisatge. La sendera PRCV438 té 12 quilòmetres, és pràcticament plana i es pot recórrer en poc més de 3 hores. S'inicia a l'assut de Vila-real i voreja el Millars per l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia, la senda Botànic Calduch paral·lela a la séquia Major de Vila-real, el pantanet de Santa Quitèria, l'assut comunitari, els diferents ponts que salven el riu, les Reballadores, l'entorn d'Almassora, el pas de la Pila, les llacunes artificials, l'observatori de Carnissers, Santa Bàrbara, el Palaciet, les Goles i finalment la desembocadura.

L'aplicació disposarà de l'última tecnologia en informació, mapes, infografies, així com realitat augmentada. Ara s'està treballant en el contingut d'aquesta, amb l'objectiu que siga el més didàctica possible per a tot tipus de públics. D'aquesta manera el Consorci aprofundirà en la seua tasca de difusió de l'espai protegit per a fomentar el seu coneixement entre els veïns de Borriana, Almassora o Vila-real i també per a tota mena de visitants que arriben a ell. També es busca, amb aquest projecte, fomentar les visites responsables i respectuoses amb l'entorn, tenint en compte la riquesa de fauna, flora i patrimoni que atresora el paisatge protegit.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es