Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real celebrarà el Dia de les Esglésies Evangèliques amb un acte de culte obert a la ciutadania

dissabte, 17 d'octubre de 2020

La plaça Major de Vila-real acollirà el pròxim 1 de novembre un acte de culte obert a tota la ciutadania amb motiu de la tercera commemoració de la Reforma Evangèlica. La celebració del Dia de les Esglésies Evangèliques, impulsada des del Centre Cristià Vila-real, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament a través de la Regidoria de Tradicions i Relacions Institucionals. En l'acte, que començarà a les 12.30 hores i es realitzarà complint els protocols de prevenció per la covid-19, participaran representants i membres de les esglésies evangèliques de la ciutat (Església Evangèlica Centre Cristià Vila-real, Església Evangèlica Congregacional Aliança i Església Evangèlica Filadèlfia) així com representants de la corporació, veïns i veïnes.

La regidora de Tradicions i Relacions Institucionals, Noelia Samblás, recorda que l'objectiu d'aquesta commemoració és consolidar la data com un dia de reconeixement als evangèlics i de celebració pública de la seua fe com a part dels seus drets recollits en la Llei de llibertat religiosa. El dia oficial de la Reforma és el 31 d'octubre. En aquesta data, el 1517, Martí Luter va penjar les seues 95 tesis a la porta del castell de Wittenberg per a la seua discussió, i per això se celebra aquesta festivitat en el diumenge més pròxim a aquesta data. Samblás ha subratllat que "l'Ajuntament de Vila-real, amb la vocació de mantenir una relació estreta amb les diferents institucions que hi ha a la nostra ciutat, col·labora amb el Centre Cristià de Vila-real en la celebració d'aquest acte atenent les necessitats logístiques per al seu desenvolupament a la plaça Major".

El pastor del Centre Cristià Vila-real, Francisco Hilario, presidirà la commemoració, en la qual s'interpretaran diferents peces musicals. A més es realitzarà una lectura bíblica a càrrec del pastor Edivaldo Demetrio dos Santos, de l'Església Evangèlica Congregacional Aliança i també intervindrà el pastor Marcos Ford de l'Església Evangèlica Centre Cristià de Castelló.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es