Inici -> └rees -> Cementeri -> NotÝcies

Vila-real estableix un protocol anticovid-19 per a facilitar les visites al Cementeri per la festivitat de Tots Sants

dilluns, 19 d'octubre de 2020

L'Ajuntament de Vila-real ha establit un protocol especial per a garantir el compliment de les mesures de seguretat sanitÓria i prevenciˇ per la covid-19 durant les visites al Cementeri Municipal amb motiu de la festivitat de Tots Sants, l'1 de novembre. El Cementeri estarÓ obert perquŔ totes les persones que aixÝ ho desitgen puguen visitar els seus difunts, amb control d'aforament i mesures d'higiene; aixÝ mateix, com Ús habitual, tambÚ hi haurÓ un reforš especial de l'autob˙s urbÓ gratu´t per a facilitar els desplašaments fins al recinte els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, mentre que el diumenge 1 de novembre s'oficiarÓ la tradicional eucaristia, tambÚ complint amb les limitacions d'aforament i mesures de prevenciˇ.

La regidora responsable del Cementeri, Rosario Royo, ha remarcat que "la festivitat de Tots Sants constitueix una tradiciˇ molt arrelada a Vila-real i sabem que Ús molt important per a moltes persones poder honrar i visitar al Cementeri els seus familiars i afins difunts". "Per aix˛, des de l'Ajuntament hem treballat per a establir els corresponents protocols de prevenciˇ per la covid-19 i que les visites es puguen fer de manera segura i sense aglomeracions", afig. Amb tot, Royo tambÚ ha llanšat un missatge de responsabilitat i prudŔncia a la ciutadania "per a evitar aglomeracions i que les visites es facen de manera escalonada i si pot ser en dies diferents".

Entre les mesures cal destacar el control d'aforament. A mÚs de l'obligaciˇ de mantenir la distÓncia de seguretat d'1,5 metres, tambÚ s'estableixen llocs diferenciats per a l'entrada i eixida al Cementeri degudament assenyalats. Respecte a les mesures d'higiene, serÓ obligatori l'˙s de mÓscara i la desinfecciˇ de mans amb gel hidroalcoh˛lic a l'entrada i eixida del recinte. A mÚs, es reforšarÓ la neteja de totes les instalĚlacions i en el cas d'utilitzaciˇ d'objectes que s'intercanvien entre les persones usuÓries serÓ obligatori l'˙s de guants.

Per a transitar per l'interior de les instalĚlacions, es delimitaran itineraris per a dirigir la circulaciˇ de persones amb la finalitat d'evitar aglomeracions i el personal de Protecciˇ Civil s'encarregarÓ de guiar els visitants i controlar el compliment de les mesures d'higiene. L'horari previst serÓ de 9 a 18 hores i el servei d'autob˙s urbÓ gratu´t reforšarÓ la lÝnia 2 B (Termet) els dies 31 d'octubre i 1 de novembre per a facilitar els desplašaments.

Finalment, tambÚ s'ha dissenyat un protocol per a la celebraciˇ de la missa de Tots Sants, que tindrÓ lloc el diumenge 1 de novembre a les 11.00 hores. L'espai per a la celebraciˇ de l'eucaristia estarÓ delimitat amb tanques i no se superarÓ el 75% de l'aforament de la zona delimitada, de manera que el nombre d'assistents a la missa no serÓ superior a 200. Les cadires es colĚlocaran respectant la distÓncia interpersonal d'1,5 metres, serÓ obligatori l'˙s de mÓscara i es disposarÓ de gel hidroalcoh˛lic en l'accÚs a la zona delimitada.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es