Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'evolució de la pandèmia força la suspensió de la Fira de Santa Caterina per responsabilitat davant noves restriccions pel virus

tornar Imprimir

divendres, 23 d'octubre de 2020

Sala de premsa, Ajuntament

José Benlloch, alcalde de Vila-real _1

L'evolució de la pandèmia força la suspensió de la Fira de Santa Caterina per responsabilitat davant noves restriccions pel virus

La responsabilitat i la prudència davant l'evolució de la pandèmia i les noves restriccions que en l'àmbit autonòmic i nacional es preveuen per a combatre el virus han portat a l'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real a decidir finalment la suspensió de la Fira de Santa Caterina, que estava prevista per al pròxim 29 de novembre. Així ho ha anunciat l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui ha explicat que, a pesar que Vila-real no està malament quant a xifres de contagis de covid-19, "no ens podem confiar".

En aquest sentit, el primer edil s'ha referit a la situació en altres municipis de l'entorn i la previsió que serà necessari adoptar noves restriccions en l'àmbit autonòmic i nacional, com el toc de queda anunciat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Per això, l'alcalde ha explicat que l'equip de govern considera que en aquest moment "la millor decisió és suspendre la Fira de Santa Caterina, declarada festa d'interés turístic provincial, i un dels esdeveniments que més gent congrega en la via pública i que és un focus d'atracció de persones d'altres llocs". L'alcalde, qui ha recordat que es calcula que fins a 15.000 persones passen per la fira cada any, ha explicat que s'estava treballant en un dispositiu especial amb un total de 8 recintes diferenciats, amb els corresponents controls d'aforament i mesures d'higiene, però "davant la situació actual, que en molts altres llocs estan tenint problemes per a fer aquest tipus d'activitats més grans, fer aquest sobreesforç no tindria sentit". "Suspenem la fira d'enguany per a poder celebrar la de 2021", assegura. Benlloch ha explicat a més que l'anunci de la suspensió es fa ara quan encara falta un mes per a la seua celebració perquè "en aquesta fira participen venedors de tota Espanya, molts dels quals ja s'han interessat per a acudir, i no podem generar expectatives".

L'alcalde de Vila-real també ha anunciat que de moment s'ajorna la tornada dels mercats ambulants al centre de la ciutat, també per responsabilitat, de manera que el mercat de la fruita i la verdura es manté a l'aparcament situat enfront dels Jutjats, i el mercat de roba i complements continuarà a la Ciutat Esportiva Municipal amb tots els protocols de seguretat "que fins ara han funcionat molt bé". "El nostre compromís sempre ha sigut que els mercats ambulants estiguen en el centre perquè són una oportunitat de generar economia i afavorir el comerç però en aquest moment no seria responsable retornar-los al centre", agrega.

Benlloch ha afirmat, no obstant això, que l'Ajuntament sí que continuarà impulsant la celebració de xicotetes activitats i espectacles, amb aforaments més reduïts, i sempre amb tots els protocols anticovid-19, "mentre la llei ens ho permeta" com "una manera de mantenir l'equilibri entre salut i economia". A més, ha recalcat que "hem sigut un exemple en demostrar que es pot tornar a posar la ciutat en marxa de manera segura si es prenen mesures".

Finalment, l'alcalde ha demanat responsabilitat a la ciutadania en relació a la celebració de trobades familiars i d'amics perquè "està demostrat que més del 90% dels brots es produeixen en aquests àmbits". Així, ha subratllat que "no hem de perdre la cara al virus" i que "en aquest moment, si ens confiem, podem posar en perill la vida i el pa de molta gent".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es