Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius es reinventen per a canalitzar propostes veïnals i reprendre projectes parats per la covid-19

dijous, 22 d'octubre de 2020

La regidora Miriam Caravaca presenta els Pressupostos Participatius de 2021

L'Ajuntament de Vila-real, de la mà del Consell de Participació Ciutadana, ha establit un sistema excepcional per a poder desenvolupar una nova edició dels Pressupostos Participatius adaptada a les circumstàncies actuals per la pandèmia. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, i el vicepresident del Consell de Participació Ciutadana, Joaquín Bartoll, han presentat el model que s'ha consensuat per a enguany, en el qual es prescindirà de les jornades de treball a causa de la crisi sanitària i com a alternativa per a canalitzar les propostes veïnals s'habilitarà un correu electrònic per a recollir les demandes de la ciutadania.

 Caravaca ha reconegut que "ens hauria agradat dir que hem pogut fer la totalitat de projectes dels Pressupostos Participatius per a enguany però no ha sigut possible perquè des del 13 de març aquest equip de govern ha dedicat tots els esforços humans i econòmics a fer front a la pandèmia". La regidora ha avançat que la prioritat per a l'any vinent serà continuar amb la lluita contra la covid-19 però ha assegurat que els projectes que no s'han executat es contemplaran en el pressupost de 2021, "ja que per a nosaltres la participació ciutadana i la proximitat són eixos fonamentals de la nostra cultura associativa". En aquest sentit, ha valorat el treball dels òrgans de participació amb què compta l'Ajuntament i ha agraït de manera especial la col·laboració del Consell de Participació Ciutadana per a elaborar el sistema alternatiu per a recollir les propostes.

Per part seua, Joaquín Bartoll ha constatat que "enguany ha sigut excepcional per la situació d'estat d'alarma i els efectes de la covid-19", que han condicionat el compliment dels Pressupostos Participatius. Així i tot, segons Bartoll, s'han executat el 67% dels projectes i la resta es consignaran per a 2021. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana ha explicat que "malgrat les complicacions sobrevingudes, hem pogut dur a terme algunes de les propostes com per exemple el projecte d'inserció laboral per a persones amb diversitat funcional o la reordenació de l'entorn del centre de salut de la Bòvila". Així mateix, Caravaca ha avançat que "en poques setmanes veuran la llum altres com la campanya de sensibilització per a la recollida i neteja d'excrements i orins de mascotes en la via pública".

Per a fer arribar les propostes s'ha habilitat el correu participacio@vila-real.es on es podran enviar els suggeriments fins al 31 d'octubre. El 4 de novembre es reunirà el Consell de Participació Ciutadana per a avaluar-les i les iniciatives triades es traslladaran també a la mesa del Pacte local pel renaixement en la qual estan representats tots els partits polítics. El vicepresident del Consell de Participació Ciutadana també ha explicat que es crearà la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius i ha apuntat que "cal tenir en compte també que moltes vegades la ciutadania planteja demandes que no són competència de l'Ajuntament i que depenen d'altres administracions, per la qual cosa no sempre es poden desenvolupar amb la celeritat amb la qual ens agradaria".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es