Inici

El fotògraf byZelig ultima el projecte expositiu i audiovisual 'Rostres després de la batalla' en homenatge als protagonistes de la primera onada de la pandèmia

dissabte, 24 d'octubre de 2020

Visionat del vídeo "Rostres després de la batalla"

Els estralls de la primera onada de la pandèmia, en els ulls i els rostres dels seus protagonistes, homes i dones que, des de diferents sectors professionals i socials, van donar la batalla contra la covid-19 a la ciutat de Vila-real i la seua àrea d'influència. Aquesta premissa articula el treball fotogràfic i audiovisual Rostres després de la batalla, que el fotògraf byZelig està ultimant, amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real, per a retre homenatge a tots aquells que, des de primera línia, van plantar cara a la pandèmia en els pitjors moments del confinament.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i la regidora de Cultura, Rosario Royo, han acompanyat aquesta setmana a l'autor en un primer visionat del vídeo que, a manera de tràiler, serveix de resum i presentació del reportatge fotogràfic que byZelig ultima amb l'objectiu de poder exposar-lo al públic abans de final d'any. L'homenatge en imatges als protagonistes de la batalla contra la covid-19 ha suposat un ingent treball documental, amb centenars d'imatges i entrevistes a tots els col·lectius implicats, des de professionals sanitaris de l'Hospital de la Plana a voluntaris, Creu Roja, Exèrcit, tècnics municipals o Policia, entre d'altres.

"És un homenatge centrat en la mirada, els ulls -que és l'única cosa que ara ens deixen veure les màscares- dels qui van lluitar en primera línia contra el virus a Vila-real i als qui hem d'agrair que la primera batalla de la pandèmia a la nostra ciutat s'haja saldat amb un balanç relativament bo", explica l'autor. Benlloch, per part seua, destaca "l'exhaustiu treball de documentació" i la "força i impacte" de les imatges recollides pel fotògraf, en un projecte expositiu i audiovisual que, després de la inauguració a Vila-real, es pretén que siga també itinerant. "El treball de byZelig és d'una enorme força, traslluint, a través dels ulls dels seus protagonistes, tot el drama i la duresa del que hem viscut en els últims mesos a la nostra ciutat. Un homenatge als rostres de la batalla que va més enllà de l'àmbit local", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Visionat del vídeo "Rostres després de la batalla"_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es