Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març i 6.000 hores de treball de Protecció Civil

dilluns, 26 d'octubre de 2020

Balanç de seguretat en la primera onada de la pandèmia

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper "clau" que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i el responsable de Protecció Civil, Ismael Solsona, han realitzat un balanç d'actuacions des del 14 de març quan es va declarar per primera vegada l'estat d'alarma per la pandèmia. Silvia Gómez ha destacat la "labor pedagògica i solidària" realitzada per tots dos cossos, així com pels col·laboradors voluntaris "per a garantir la salut i la seguretat".

El balanç es concreta en prop de 800 denúncies (692 durant l'estat d'alarma i 97 després de l'estat d'alarma), a més de 6.000 hores de treball de voluntaris i col·laboradors de Protecció Civil. La regidora de Seguretat Ciutadana ha agraït "la gran labor durant aquest temps i, sobretot, en els moments tan complicats de les primeres setmanes de la pandèmia, on es van viure moments de molta tensió però tots van estar a peu de carrer per a treballar". L'edil ha assenyalat que "en tot aquest temps ha prevalgut la responsabilitat per part de la ciutadania, a excepció d'alguns pocs que no han complit les normes" i ha fet una crida en aquest moment en què la situació torna a ser complicada "i en el qual és imprescindible complir la normativa i les mesures imposades perquè la covid-19 no ha desaparegut".

El comissari principal cap de la Policia Local també ha insistit que "no ens podem relaxar" i ha assegurat que "de la primera ona hem aprés que és fonamental informar i que la sanció és l'últim recurs". José Ramón Nieto ha agraït la comprensió de la ciutadania i el compromís dels agents de la Policia Local des del mes de març. De la mateixa manera ha agraït a la regidora de Seguretat Ciutadana que "en tot moment hem comptat amb el material i els equips de protecció necessaris per a desenvolupar el nostre treball malgrat les dificultats que hi ha hagut en alguns moments de proveïment". Nieto ha repassat les accions realitzades per la Policia Local i ha quantificat les denúncies (692 en l'estat d'alarma i 97 en el període posterior), a les quals se sumen 11 detencions per desobediència, encara que ha insistit que "en general la ciutadania ha respectat les normes". També ha detallat la coordinació i col·laboració de la Policia Local amb l'UME, l'Exèrcit de Terra, la Policia Local, la Guàrdia Civil, l'Hospital de la Plana, així com amb Protecció Civil, i ha agraït el treball de tots aquests cossos, així com dels col·laboradors voluntaris.

En aquest sentit, el responsable de Protecció Civil ha detallat les accions realitzades pels professionals, voluntaris i col·laboradors per a atendre la població a través de les tasques derivades per part de Policia Local, diferents departaments municipals, l'Hospital Provincial i l'Hospital de la Plana o entitats i col·lectius de la ciutat dedicats a atendre els més necessitats, com Creu Roja. Protecció Civil ha sigut fonamental també en el repartiment de màscares, en el repartiment d'aliments i medicaments a les persones més vulnerables. Ismael Solsona ha agraït l'actitud de la ciutadania cap al treball dels voluntaris i col·laboradors. Protecció Civil també es va encarregar de la coordinació del Registre municipal de voluntariat covid-19, en el qual es van inscriure més de 300 persones. El treball de voluntariat a peu de carrer va consistir en un total de 1.006 hores, amb 48 col·laboradors i un total de 80 intervencions diferents. Els 26 voluntaris de Protecció Civil van realitzar 1.967 hores, sobretot de coordinació dels col·laboradors, a més del treball dels tres professionals "que anàvem cobrint els espais que es necessitaven". En total, s'han realitzat 6.000 hores "de treball voluntari per a cobrir les necessitats durant la pandèmia".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es