Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real compleix amb els empleats públics i salda a l'octubre els 150.000 euros de retards de l'augment del 2%

dilluns, 2 de novembre de 2020

L'Ajuntament de Vila-real ha liquidat en la nòmina d'octubre els retards de l'increment del 2% acordat pel Govern central per als empleats públics, complint d'aquesta manera amb el compromís adquirit amb els funcionaris malgrat les dificultats econòmiques que arrossega la ciutat. Els endarreriments han suposat un desemborsament de 152.069 euros i se sumen a les polítiques de millora salarial de la funció pública que, en els últims tres anys, han incrementat el capítol 1 del Pressupost (despeses de personal) en prop de dos milions d'euros.

"L'equip de govern de Vila-real compleix amb els empleats de la casa i ho tornem a demostrar una vegada més. Malgrat les greus circumstàncies econòmiques del consistori, de la crisi de l'urbanisme i el deute arrossegats encara de l'herència del PP i dels sobrecostos que suposa la lluita contra la covid-19 en temes com el reforç de neteja o el manteniment de noves instal·lacions esportives, l'Ajuntament de Vila-real està fent un enorme esforç per a complir amb la paraula donada i, tal com ens vam comprometre, abonar els endarreriments abans de finalitzar l'any", valora l'alcalde i també regidor delegat d'Hisenda, José Benlloch.

Els 152.00 euros abonats en la nòmina d'octubre corresponen als endarreriments del 2% d'increment salarial dels mesos de gener a juliol. A partir d'agost, la millora de les retribucions aprovada pel Govern central està incorporada a la nòmina dels empleats públics. Aquesta quantitat, a més, se suma als 380.000 euros pagats al setembre en concepte de productivitat, hores extraordinàries i ajudes socials. "No ha resultat gens fàcil, però sempre hem procurat complir amb els empleats públics i materialitzar les millores que s'han aplicat en els últims exercicis. Després d'anys de pèrdua de poder adquisitiu de la funció pública amb els governs del Partit Popular a la Moncloa, el nou Govern progressista de Pedro Sánchez ha aplicat increments salarials per a tots els empleats públics que a les arques municipals ens han suposat un increment del capítol 1 de personal de prop de dos milions d'euros des de l'any 2018", valora Benlloch. L'any que ve, a més, l'increment del 0,9% aprovat pel Govern es traduirà en més de 200.000 euros en el Pressupost Municipal de 2021.

"Poder complir amb aquests compromisos amb els treballadors de la casa, als quals agraïm la seua paciència i el seu esforç particularment en les actuals circumstàncies, ens ha suposat un sobreesforç important, fent equilibris pressupostaris contínuament per a fer front als pagaments milionaris de l'urbanisme i el deute acumulat del PP, a més d'ara els sobrecostos de la covid-19, sense deixar de satisfer els nostres compromisos amb els empleats públics", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es