Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch i Alcón fan balanç dels últims 10 anys de l'UJI a Vila-real amb la vista posada en noves iniciatives conjuntes per a afrontar els reptes del futur

dimarts, 3 de novembre de 2020

Reunió de l'alcalde de Vila-real i la rectora de l'UJI

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut una reunió amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, per a fer balanç de la col·laboració entre totes dues institucions en els últims 10 anys i avançar en noves iniciatives que aprofundisquen en la presència de l'UJI a la ciutat. "Després d'un balanç més que positiu d'aquesta última dècada, hem de pensar ja en el futur, en com reinventar-nos i generar noves iniciatives que ens permeten afrontar els canvis i els reptes que venen", assenyala Benlloch.

La rectora de l'UJI també ha coincidit en la voluntat "d'estrényer la col·laboració entre la Universitat i l'Ajuntament de Vila-real i potenciar més activitats conjuntes que afavorisquen la transferència del coneixement que es genera al campus per a afrontar reptes com el de la transformació digital o la transició ecològica".

"Des que vaig assumir el Govern municipal el 2011, vaig tenir clar que una de les prioritats de Vila-real era estrényer la relació amb la Universitat Jaume I, de manera que passàrem d'una mera col·laboració a conviure junts i afrontar junts els reptes d'una societat sempre canviant", detalla Benlloch, que ha volgut agrair també a l'aleshores rector, Vicent Climent, la seua aposta per Vila-real. Fruit d'aquest convenciment, l'Ajuntament de Vila-real i l'UJI han assentat des d'aleshores la seua vinculació amb la creació de la Seu de la Plana i dues càtedres universitàries -la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real i la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real-. "Aquestes tres potes de la presència de l'UJI a Vila-real ens han ajudat molt en aquests quasi 10 anys en la transformació del nostre model de ciutat cap a una economia del coneixement i la innovació, en la qual hem de continuar aprofundint, sobretot amb els canvis derivats de l'impacte de la covid-19 en la nostra societat", agrega l'alcalde. En aquesta necessitat de continuar transformant l'economia amb una major inversió en coneixement, un dels temes abordats per l'alcalde i la rectora en la seua primera trobada formal ha sigut la possibilitat de replantejar la Càtedra d'Innovació Ceràmica per a ampliar el seu objectiu d'una manera més transversal per a la promoció de la ciència.

Alcalde i rectora s'han emplaçat a una nova reunió a principis de l'any que ve per a aprofundir en el balanç de gestió amb els seus respectius equips i posar damunt de la taula nous projectes de col·laboració entre l'UJI i l'Ajuntament que permeten afrontar els reptes de la ciutat de Vila-real de 2030. "Uns reptes que estan alineats amb l'impuls a la província i també amb la projecció internacional de Vila-real en matèries com la innovació, amb esdeveniments com la Fira Destaca o Destaca en Ruta, sempre de la mà de la Universitat Jaume I", conclou l'alcalde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es