Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Cineculpable dona la volta al món amb 434 curtmetratges de 42 països disposats a fer-se un lloc en el palmarés

dimecres, 4 de novembre de 2020

Cartell de Cineculpable 2020 _1

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable emprén la seua particular volta al món i tira a rodar amb 434 obres de 42 països pugnant per fer-se un buit en el palmarés d'aquest 23é aniversari, que se celebrarà del 23 al 26 de novembre de 2020 i que il·lustra l'autora castellonenca Balma Peris, graduada en Belles Arts i en Disseny 3D i Animació. La carta de presentació del certamen no escapa a les al·lusions a la pandèmia: "M'he inspirat en el catastròfic 2020, un any en què s'han vist molt afectats sectors com el de la cultura i, per inclusió, el del cinema. He posat la mirada en aquestes sales que es van quedar buides i que, a poc a poc, es van tornant a omplir d'espectadors", explica la il·lustradora.

I és que la cita internacional consolida la seua trajectòria i s'erigeix com un dels pocs festivals cinematogràfics que mantenen -amb els ajustos d'aforaments i programació que requereix l'actual context sociosanitari- les seues projeccions presencials. En un al·legat a la cultura segura, l'Auditori obrirà les seues portes per a acollir, del 23 al 26 d'aquest mes, les sessions de la Secció Provincial i la Secció Oficial, amb un aforament màxim de 282 assistents. Les projeccions s'avançaran una hora i s'estendran de 21.00 a 22.30 hores per a no interferir en les restriccions horàries lligades a l'estat d'alarma. Així ho ha destacat Anna Vicens, regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, amb motiu de la presentació de Cineculpable. Vicens ha recordat que des de l'Ajuntament s'ha llançat una campanya de suport a la restauració local instant la ciutadania a què avance els seus sopars a les 20.00 hores, un gest "al qual podran sumar-se tots i totes les espectadores de Cineculpable, gaudint d'un sopar als bars i locals de la nostra ciutat prèviament a les sessions de l'Auditori". Per a la responsable de Joventut, "Cineculpable és un dels emblemes de la nostra marca Ciutat de Congressos, Festivals i Esdeveniments i una cita ineludible en el calendari des de fa 23 anys. Malgrat la pandèmia, hem fet un esforç molt important per a mantenir-lo i, amb totes les garanties i mesures de seguretat, adaptar-lo a les circumstàncies actuals per a fer de Vila-real l'epicentre de la cultura i la creació audiovisual. Apostem per la cultura i per dinamitzar la ciutat amb activitats segures que eviten la paràlisi".

Per la seua banda, la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, ha destacat l'elevada participació registrada en aquesta edició, en la qual, en un marge de deu dies, s'han rebut 434 curts a concurs enfront dels 345 inscrits l'any passat. "Estem molt satisfets; aquest any a causa de la covid-19 hi ha hagut menys producció internacional i encara així el volum d'obres enviades ha sigut molt elevat; tenim molta diversitat, tant en temàtiques, entre les quals es colen inevitablement les històries sobre l'impacte dels confinaments per l'actual pandèmia, com en procedències", ha dit.

I és que els curtmetratges que han aterrat a Vila-real per a sotmetre's al sedàs del Jurat i colar-se en les seues seccions oficials -inclosos els 10 que opten al Premi Manuel Villarreal al millor curtmetratge provincial- arriben des de 42 països, com ara Portugal, Albània, Croàcia, França, Estònia, Corea, Bulgària, Taiwan, Turquia, Itàlia, Alemanya, el Brasil, Xile, l'Índia, Suïssa, el Perú, l'Iran, Xipre, Malàisia, Bèlgica, els Estats Units o l'Argentina. De la Vega també ha avançat que enguany cau del programa culpable el Cinexpress, l'activitat que cada any realitza el festival per a inculcar l'amor pel cinema al públic adolescent, a causa de les mesures de seguretat en els centres educatius. El festival repartirà en aquesta edició 7.800 euros en premis distribuïts en set categories.

Galeria multimèdia

Imatges

Cartell de Cineculpable 2020
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es